Nalle Puh för en ny generation

FILMEN

Nalle Puh har utvecklats. Från att ha varit liten söt, tecknad björn är han nu en animerad björn som känns lika personlig som alla andra animerade seriefigurer man matas med på TV. Inte alls med andra ord. Borta är också Christoffer Robin och istället får vi en liten tjej vid namn Ditte och hennes hund Buster. Heffaklumpen har fått stigit fram och är nu en i gänget, vilket helt förstört hans roll i serien som tidigare varit att skrämma Puh i hans mardrömmar.

Personligen gillar jag inte alls denna nya Nalle Puh. Hela den där mysiga björnen är borta och inte ens hans röst finns kvar. Tidigare hade han den där lite sega släpande rösten som man älskade när man var mindre. Hans nya röst har lika mycket personlighet som själva animeringen. Samma sak gäller i stort sätt alla andra svenska röster med undantag för Kanin och Nasse. De är fortfarande bra. Resten låter mest som pipiga tonåringar som inte kommit i målbrottet än.
Sex kortfilmer bjuds vi här på men av någon underlig anledning har man valt att para ihop dem två och två vilket får resultatet att om man vill ha den senare av två ihopklumpade så får man spela sig förbi den första. Otroligt bökigt och osmidigt.

Nä, tyvärr, Nalle Puh dör lite för mig här. Jag har tidigare gillat honom rätt bra men detta är skräp. Puh har förvandlats från den söta grubblande lilla nallen till en dussinvara med pipig röst. Så skäms på er Disney, ni har sabbat en barndomskamrat.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av en kortfilm om Musse Pigg och Pluto. Även här har man lyckats sabba karaktärerna och Musse framstår nu mest som en pipig och hysterisk figur som man tröttnar på efter någon minut. Vi får också ett spel.


TRE SAKER

1. Var är Christoffer Robin? Någon som vet?

2. Ior är fortfarande riktigt skön, tack för det.

3. Besvikelsen över vad det gjort med Puh har fortfarande inte lagt sig…


HANS-ÅKE LILJA (2008-11-24)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Barn o familj
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Disney
Ljud: Stereo
Bild: 4:3
Extramaterial:
Bonus Episod: Musses Klubbhus - Pluto sitter valp-vakt och Dittes superdeckar-utmaning (Spel)
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (16/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA