Titta bara inte omslagets baksida

FILMEN

På en bilfärd genom Spaniens bakvägar stannar Quim för att tanka. På toaletten råkar han möta Bea, och de båda har ett snabbt intimt möte mot handfatet. När han kommer ut saknar han sin plånbok och Bea är försvunnen - fast hon betalade hans bensin först.

Quim fortsätter sin resa, men bara en liten bit bort ser han Beas bil köra in på en sidoväg och han följer efter. Innan han hinner komma ikapp reser sig någon på en kulle med ett gevär och skjuter ett skott i Quims bil. När han stannar för att titta till bilen kliver plötsligt en man ut ur skogen och skjuter honom i benet.

Han lyckas köra ner mannen, men bilen kokar och han får promenera. Strax möter han Bea som har fått däcken sönderskjutna. Ett par poliser dyker upp, men kulregnet börjar igen från okänt håll. Nu har leken börjat...

Och det är här jag begår ett fatalt misstag. Jag tar en titt på omslagets baksida. Två fina, tydliga bilder avslöjar brutalt vem skytten är, något jag lätt kan räkna ut eftersom den avbildade inte synts i filmen än. Tar jag sedan hjälp av filmens titel så har jag räknat ut alltihop, och hela filmen kollapsar till en seg väntan på avslöjandet och den oundvikliga slutkonfrontationen.

Lyckligtvis så är filmen smart nog att vända lite snyggt mot slutet, något som någorlunda räddar filmen igen. Totalt sett blir det fläckvis hyggligt spännande. Trots en speltid på bara 84 minuter så blir det ändå stundtals lite långsamt, och jag är kluven i frågan om att kunna rekommendera filmen eller inte. Jag säger: vänta tills den går på TV nån gång.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Baksidescitatet "Mer upprörande och intelligent än Fredagen den 13:e" är förbryllande. Vad har dessa filmer med varandra att göra?

2. Jag undrar verkligen vem som stängde av traktorn i filmen...

3. ...och hoppas att omslagsdesignern hos Trinity Films/Nonstop Entertainment får "ledigt".


HENRIK ANDERSSON (2010-09-20)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: Trinity Films
Ljud: DTS 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (5/2):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA