Tät film med underskattade skådisar

FILMEN

"Fatal Desire" är berättelsen om nyskilda Joe som bor i Atlanta. Via Internet kommer Joe i kontakt med en kvinna från en annan del av USA och tycke uppstår. Efter att ha chattat och mailat under en tid träffas de i verkligheten och kärleken spirar. Joe är lyckligare han någonsin varit tidigare och livet leker…

Snart visar det sig dock att Tanya är gift och det med en man som misshandlar henne. Tanya beskriver honom som ett monster med kontakter i den undre världen. De två fortsätter dock sitt förhållande och snart är Tanya gravid. Joe vill att hon skiljer sig, flyttar till Atlanta och gifter sig med honom men Tanya är livrädd för att hennes man ska få reda på deras affär. Hon tror att han kommer att ha ihjäl henne…eller värre.

När sen Joe inte hör från Tanya på ett tag utan istället får mail från hennes man där han skriver att han vet att de har en affär och att han ska ha ihjäl deras barn blir han skräckslagen. Det blir inte bättre när han några dagar senare får se bilder på Tanya där hon är blåslagen. Joe inser nu att det bara finns en sak att göra. Han måste se till att detta får ett slut…

"Fatal Desire" är en tät film som även om det inte kommer som en total överraskning har ett rätt oväntat slut. I rollerna som Joe och Tanya ser vi Eric Roberts och Anne Heche och de gör båda väldigt bra rollprestationer. Båda två, men kanske speciellt Roberts tycker jag är rätt underskattade skådisar och det är därför extra kul att se dem göra bra ifrån sig.

Jag ska villigt erkänna att jag innan jag såg "Fatal Desire" trodde att det var ytterligare en av dessa dussinfilmer som går direkt till DVD men ack så fel jag hade den här gången. "Fatal Desire" är en välspelad tät film som förtjänar bättre än att hamna i den kategorin. Med andra ord, se den.


EXTRAMATERIALET

Filmen saknar extramaterial.


TRE SAKER

1. Efter att jag sett filmen såg jag på nätet att "Fatal Desire" ursprungligen är en TV-film som visades på en kanal som jag aldrig hört talas om, "Lifetime TV". Detta faktum gör dock bara att jag uppskattar filmen mer.

2. Få män ser så ärrade och slitna ut som Eric Roberts. Han ser ut som om han varit till Helvetet och tillbaka men faktum kvarstår: Han bär sitt utseende med glans.

3. Det känns extra kul att se att Eric Roberts gör så bra ifrån sig. Det är ju bara att inse att han för alltid kommer att befinna sig i syster Julias skugga men ändå, det är skönt när han tittar ut från den.


HANS-ÅKE LILJA (2007-04-22)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
RECENSERAT DENNA DAG (23/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA