Ser fram emot som ett barn julafton

FILMEN

Hur skriver man en sjätte recension av samma serie? Vissa serier gör det lättare för en stackars recensent, och har en tydlig ramhandling som spänner över hela säsongen. Andra säsonger är mer episodiska och rullar mer eller mindre på likadant hela tiden.

"Castle" är en sån serie, och det blev svårt att skriva om redan i andra säsongen. Visst finns det en liten ramhandling, men den ligger ärligt talat mest och pyr i bakgrunden och flammar upp i två eller tre avsnitt.

Man kan ju förstås följa utvecklingen av karaktärerna och deras relationer, men det känns mest ganska episodiskt det också. Och nu när Castle och Beckett är ihop så har man ju bara det stundande frieriet att se fram emot.

Men ändå så fungerar det ju så bra. Som vanligt hänger det på Nathan Fillions barnsliga entusiasm, som gör varje avsnitt till en glädje att se. Sjätte säsongen är inte lika stark som den femte, och man kör en klassisk men värdelös cliffhanger (vem går på att Castle dör?), men det är lik förbaskat bra underhållning och jag ser fram emot varje nytt avsnitt som ett barn på julafton.


EXTRAMATERIALET

Några bortklippta eller förlängda scener ligger utspridda över skivorna, och de känns ganska överflödiga och man kan lika gärna ha som mista dem. Ett antal kommentarsspår som vanligt, den här gången görs ett av dem av karaktärerna Ryan och Esposito. Ett meta-grepp jag sett ett par gånger förut, men det blir snabbt gammalt då det inte på något sätt är informativt, utan snabbt blir fantasilös improvisation.

Featuretten "A few of our favourite things" är ett kul retrospektiv av säsongerna som gått, och "On location with Stana" är en trevlig liten film där hon berättar ledigt om sin roll och sitt arbete. Avslutningsvis ett gäng bloopers som är milt underhållande.


TRE SAKER

1. Lisa Edelstein, mest känd som sjukhuschefen Cuddy från "House", dyker upp i ett gäng avsnitt som FBI-agent.

2. Den gamla räven James Brolin dyker också upp i ett par avsnitt som Castles pappa.

3. Men varför inte avsluta recensionen med att nämna tolfte avsnittets gästskådis Greg Kuk?


HENRIK ANDERSSON (2014-12-28)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (7)
20 senaste recensionerna i kategorin dramakomedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
© Disney
Genre: Dramakomedi, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 6
Utkomstår: 2014
Bolag: Disney
Tema: Kompletta tv-serier
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Audio commentaries, Deleted Scenes. Alternate Edits & Extended Scenes, On Location With Stana, Bloopers, A Few Of Our Favorite Things
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (28/11):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN SEPTEMBER/OKTOBER
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA