Vad göra i väntan jordens undergång?

FILMEN

Vad skulle du göra om jorden var på väg att gå under? James bestämmer sig för att gå på en fest, bli hög och ha sex med sin flickvän. På vägen till festen händer dock något som får honom att tänka om och göra andra planer.

När vi kommer in i filmen har delar av USA redan gått under och undergången närmar sig Australien där filmen tar plats. Det uppskattas att de har tolv timmar kvar att leva innan allt är över. En del människor tar livet av sig, en del ber, en del sitter bara och försöker njuta av den tid som är kvar. Andra passar på att leva ut sina mörkare sidor. James väljer att gå på fest och bli hög. Men på vägen dit ser han hur två män kidnappar en ung flicka på kanske tio år och fast han egentligen inte vill kan han inte lämna henne. Han fritar henne och tar med henne på sin resa mot festen.

Rose som flickan heter har kommit ifrån sin pappa och ber James att köra henne till hennes faster där pappan och Rose bestämt att de ska sammanstråla om de kommer ifrån varandra. James tycker dock att festen är viktigare och styr därför deras bil ditåt…

Jag gillar filmen och dess mörker. Jag gillar att det inte finns någon hjälte som kan och så småningom lyckas rädda världen. Jag gillar att James är rätt rädd och mänsklig och inte någon tuffing som bara slår ihjäl folk utan att blinka. Jag gillar filmen. Den är rätt kort, 83 minuter, men det gör inget. Man hinner berätta sin historia och det är ju huvudsaken. Trots att filmen gissningsvis inte haft allt för stor budget så har man lyckats få tag på riktigt bra skådespelare och ett manus som håller. Samspelet mellan James och Rose funkar utmärkt och jag är verkligen imponerad av Angourie Rice som spelar Rose.

"These Final Hours" är verkligen en film jag kan rekommendera. Den är välgjord och riktigt mörk, vilket jag gillar. Den är väldigt långt från en Hollywood-film där allt ordnar sig på slutet. Den är bra!


EXTRAMATERIALET

Ett bildgalleri.


TRE SAKER

1. Ett litet misstag visar sig i slutet av filmen då James tar sig en ganska lång sträcka på väldigt kort tid.

2. Upplägget att man vet att jorden går under och man har ett antal timmar kvar är verkligen skrämmande.

3. Bilar och bensin verkar gå åt som smör i solsken men vart kör alla?


HANS-ÅKE LILJA (2015-03-12)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2015
Bolag: Njutafilms
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.39:1
Extramaterial:
Bildgalleri
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (4/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI
12 SENASTE
THRILLERNA