Årets bästa vampyrjägaraction

FILMEN

Bud, spelad av Jamie Foxx, har inte dragit in tillräckligt med pengar för att betala dotterns skola, och ex-frun hotar med att flytta med dottern till Texas. Han måste få in 10 000 dollar direkt, och vampyrtänderna han precis skördat är inte värda tillräckligt med pengar.

Just ja, han är vampyrjägare - sa jag det?

Som tur är så är han bästa kompis med Big John (Snoop Dogg), som är så pass högt aktad inom vampyrjägarsamhället att han kan gå i god för Bud hos Vampyrjägarfacket. Där får man mer betalt för tänderna, men eftersom Bud är en ständig regelbrytare som tidigare fått kicken ur facket så blir han insläppt på ett villkor: att kontorsråttan Seth (Dave Franco) följer med och kontrollerar så att han inte bryter mot några regler. Gissa vad som händer sen?

Det här är regissören J.J. Perrys första film, men låt inte det skrämma bort dig. Han har ett otal hårda stuntcredits bakom sig i allt från "John Wick" till "The Expendables 3" via Mark Dacascos-klassikern "Drive". Det märks, för "Day Shift" är fullsmockad med action, akrobatiska fighter, överdriven skottlossning och feta stunts. När dessutom självaste Scott Adkins dyker upp tillsammans med biffhunken Steve Howey ("Shameless") och röjer loss, så går det in i overdrive i absoluta filmens höjdpunkt.

Det är inte bara action. Det är roligt också, och trots att det är nåt bekant med storyns alla svängar så är det originellt nog för att vara underhållande. En av årets bästa popcornrullar, och om inte tanken på att se Snoop Dogg klädd som en cowboy räcker för att övertyga dig, då vet jag inte vad jag ska säga.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Ice Cube med Das EFX - Check Yo Self (The Message Remix)

2. Paris - Guerilla Funk

3. Ol' Dirty Bastard - Shimmy Shimmy Ya


HENRIK ANDERSSON (2022-08-23)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: Streamat
Utkomstår: 2022
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.35:1
RECENSERAT DENNA DAG (28/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA