Lite lagom småroligt

FILMEN

Ellen DeGeneres har en egen talkshow, hon har haft en egen TV-serie men det var som ståuppkomiker hon började och det är som det vi ser henne här. Denna inspelning har några år på nacken och endast tre år har gått sen Ellen gick ut med att hon var homosexuell. Naturligtvis tar hon upp det ämnet här.

Vi får dock en hel del annat utöver just homosexskämt. Faktum är att även om det finns en del sexinspirerade inslag så är de rätt få. Istället tar hon upp mer alldagliga saker som att prova kläder och försöka hitta lite lugn och ro.

Det mesta är rätt välgenomtänkt men samtidigt långt ifrån så roligt som jag hade förväntat mig. Visst hon är rolig men… nja, jag faller inte direkt för henne och hennes humor.

Hur som helst prata hon i stort sätt oavbrutet i 60 minuter utan rekvisita eller paus vilket inte kan vara helt lätt. Publiken skrattar och verkar trivas och ha en trevlig stund men av någon anledning skrattar jag alltså inte så mycket som jag trodde jag skulle.

Föreställningen är alltså runt timmen och när den är över kan jag inte hjälpa att tycka det känns lite kort. Jag inbillar mig att den här typen av uppträdanden är längre men kanske är det vi ser på DVD:n något nerklippt mot originalföreställningen.

Och bara så ni vet, Gud är en svart kvinna i 47- 48 års åldern.


EXTRAMATERIALET

DVD:n har inget extramaterial.


TRE SAKER

1. I slutet av DVD:n svarar Ellen på frågor från publiken och faktum är att detta är roligare än hela hennes föreställning. Framförallt när hon kallar en tjej för herrn…

2. Föreställningen är inspelad 2000 utifall någon undrade.

3. Ellen har en egen talkshow som visats i USA sedan 2003. Den har dock inte fått något fotfäste i Sverige än.


HANS-ÅKE LILJA (2008-02-03)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (1)
20 senaste recensionerna i kategorin underhållning
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Underhållning
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Warner Bros.
Ljud: Dolby Surround
Bild: 4:3
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (22/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA