Häxan är tillbaka för ett nytt år

FILMEN

Andra säsongen av "Sabrina tonårshäxan" inleds med att Sabrina fyller 17 år och får chansen att på allvar börja trolla. För att få det behöver hon dock svara rätt på några frågor när hennes Quizmaster dyker upp och ställer dem.

Sabrina har dock problem med att hinna få tiden att räcka till. Samtidigt som hon förväntas studera häxkonst förväntas hon klara av avancerad matte, vara redaktör för skoltidningen, baka bullar åt pojkvännen Harvey, gå på skoldans och så vidare.

Som ni förstår är detta en omöjlighet. Sabrina blir tvungen att prioritera. Det gör hon och fixar till slut att svara på Quizmasterns frågor bara för att efteråt inse att hon nu får trolla på prov. Under ett helt år kommer hon att övervakas av Quizmastern som även när hon minst anar det kommer att dyka upp och ställa frågor. Klarar hon dessutom inte det sista testet när hon fyller 18 blir hon av med sina krafter för gott. Under säsongen får Sabrina visa prov på sina kunskaper och oftast går det bra, även om det är rätt motigt till en början.

Säsongen består av 26 avsnitt som vardera ligger runt 20 minuterssträcket. Ny för denna säsong är kompisen Valerie som i första avsnittet börjar på Sabrinas skola. Dessutom får vi återse karaktärer som Sabrinas pojkvän Harvey, ovännen Libby, fastrarna Hilda och Zelda och naturligtvis katten Salem som även denna säsong spelar av en docka.

Under säsongen får vi alltså följa Sabrinas äventyr både i den mänskliga världen och i den andra världen som man kommer till via Hilda och Zeldas klädkammare. Hon tvingas använda sin magi, till en början rätt oansvarigt men sedan mer och mer ansvarsfullt.

Säsongen visades första gången för 10 år sedan men jag tycker fortfarande att den är riktigt kul stundtals. Inget mästerverk men dock riktigt bra tidsfördriv.


EXTRAMATERIALET

Filmen saknar extramaterial.


TRE SAKER

1. Melissa Joan Hart som spelar Sabrina är den enda som är med i seriens alla avsnitt.

2. Det är synd att det inte finns lite extramaterial med i boxen. Det hade varit kul att se hur de löst specialeffekterna när hon trollar med mera.

3. Sedan serien lades ner för fem år sen har Melissa Joan Hart inte gjort mycket väsen av sig. Hon har dock dykt upp i lite mindre produktioner så helt overksam har hon inte varit.


HANS-ÅKE LILJA (2008-06-17)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (2)
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 4
Utkomstår: 2008
Bolag: Paramount
Ljud: Dolby Surround
Bild: 4:3
RECENSERAT DENNA DAG (29/5):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA