Roligt, men alldeles för kort

FILMEN

Jag har ett svagt minne att jag sett Pablo Francisco hos Letterman eller Leno, men å andra sidan har man sett rätt många ståuppare i de programmen. Hur som helst - det här är, så vitt jag vet, första gången han dyker upp på DVD i Sverige.

Han har tydligen varit här och kört live, läser jag på baksidan av fodralet, men det missade jag. Både föreställningen och att han var här.

Nåväl, DVD:n utgörs av en föreställning om 49 minuter från Irvine, Orange County. Inledningsvis skämtar han om Irvine och personerna som lever där. Man förstår att det är en rik stad, men det är svårt att relatera till skämten.

Men sedan kommer han igång. Det står snabbt klart att Pablos humor är baserat kring röster och ljud. Han är otroligt duktig på att imitera både folk, musik och saker. Det är ganska enkel humor, men det gäller att kunna göra det bra och det gör Pablo.

Precis som med den mesta ståupphumorn kretsar de flesta skämten kring sex, men bland de roligaste i föreställningen är när Pablo parodierar hela r'n'b-genren och speciellt banden med fyra killar i. Kanske allra roligast när han imiterar Aaron Neville.

Gradvis ökar föreställningen till en riktigt rolig stund, men det hade varit roligt med lite mer. 49 minuter är ganska kort när man har roligt.


EXTRAMATERIALET

Kommentarspåret där Pablo förklarar alla skämt känns aningens överflödigt eftersom man inte är helt dum i huvudet.

Utöver det finns det en kort, kort intervju där han också förklarar skämten.

Lite fattigt paket över huvud taget. Känns som det kunde klämts in en föreställning till på skivan. Nu får man faktiskt mindre än en timmes speltid sammanlagt, om man inte räknar kommentarspåret som 49 minuter till.


TRE SAKER

1. Den mexikanska trudelutten som återkommer gång på gång under föreställningens gång är otroligt catchy och blir bara roligare och roligare för varje gång den kommer, speciellt när den kommer oväntat.

2. Trailerröstskämtet är billigt men trots det otroligt kul, som när Kristian Luuk gjorde sketcher med "TV4-rösten".

3. Med sina talanger skulle Pablo Francisco kunna kliva in i filmbranschen och bli en "ny" Jim Carrey, eller göra succé som röstskådespelare.


ANDERS JAKOBSON (2006-12-13)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (1)
20 senaste recensionerna i kategorin underhållning
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Underhållning
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2006
Bolag: Noble Entertainment
Tema: Stå upp
Ljud: Stereo
Bild: 4:3 1.33:1
Extramaterial:
Kommentarspår, intervju.
RECENSERAT DENNA DAG (21/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA