Anders Jakobsons blogg

det händer inte
Postad: 2008-06-12 16:13:01

Jag (och Lilja) var på "The Happening" igår, som lustigt nog hade premiär i Sverige innan USA - hur ofta händer det med amerikanska filmer?

Hur som helst, efter avslutad titt igår kände jag att den var "sådär", men nu när jag låtit den sjunka in har den blivit lite sämre än "sådär". Jag har alltid låtit M. Night Shyamalan-flaggan vaja högt men krasst sett har hans tre senaste filmer ("The Village", "Lady in the water" och nu "The Happening") bara blivit sämre och sämre, medan de tre första (okej, jag vet att han gjort fler än så, men för många började hans karriär med "Sjätte sinnet", följt av "Unbreakable" och "Signs") är betydligt bättre.

"Sjätte sinnet" är väl den bästa som jag lustigt nog enbart sett en gång, medan "Signs" är en film jag kan slå på gång på gång. Jag hör väl till den minoritet som faktiskt gillar den filmen. "Unbreakable" behöver jag också se om, för den har aldrig riktigt satt sig hos mig.

Men "The Happening" då... Tja, det finns givetvis bra saker i filmen, men jag har aningens svårt att köpa själva förklaringen till vad som händer, även om poängen med filmen faktiskt förklaras under Donnie Wahlbergs inledande NO-lektion. Skådespelet är ganska skralt trots en del intressanta skådespelare.

Nu börjar en del diskutera att detta kan bli Shyamalans sista film någonsin (även om han jobbar på en ny), att "The Happening" skulle bli spiken i kistan. Så dålig är den så klart inte men Shyamalan som sägs ha ett ganska gott ego och vara helt oberörd av dålig kritik borde kanske fundera lite mer inför kommande filmer. Den här kurvan är inget vidare.


anders jakobson

<< Juni 2008 >>
Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Sök i bloggen:
SENASTE 10 RECENSIONERNA AV ANDERS JAKOBSON:
RECENSERAT DENNA DAG (17/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA