Lika tålmodiga smartskallar som tidigare

FILMEN

Tobbe Blom och smartskallarna är tillbaka. Det är återigen dags att testa olika teorier och påståenden och se om de är sanna eller inte. Vi får bland annat utrett om det verkligen var möjligt för Jesus att gå på vatten, om det går att sminka sig under vatten med vattenfast smink, om man kan spela musik på rör och så vidare. Experimenten utförs som tidigare av de tre smartskallarna under översikt av Tobbe. Själv aktar han sig dock för att utsätta sig för fara i onödan.

Nu kan man tycka vad man vill om Tobbe Blom men jag gillar honom och här kommer han verkligen till sin rätt. Han kan konsten att tala till barn men ändå göra det på ett sätt som gör att vi vuxna också kan få ut något av det. Sen blir det ju inte sämre av att testerna är rätt kul.

Sen har vi också inslaget där de gör saker "The American Way" vilket oftast innehåller en massa sprängämnen. Vi får bland annat se hur de torkar kläder genom att lägga dynamit i tvättmaskinen och rensar ogräs, även det med hjälp av sprängmedel.

Som sagt en rolig och underhållande, och även lite informativ, serie som passar både barn och lite äldre. Ursprungligen gick serien på TV4 och då i barnprogrammet Latjolajban. Första halvan gavs ut på DVD redan under förra året och nu kommer alltså resten. Det är därför inte speciellt förvånande att smartskallarna spelas av samma skådespelare den här gången. Fredrik Lexfors spelar Smartskalle 1, Ebba Wallmén Smartskalle 2 och Daniel Ottosson Smartskalle 3. De är dessutom lika roliga och tåliga här som tidigare.


EXTRAMATERIALET

Inget alls.


TRE SAKER

1. Jag gillar fortfarande inledningen till serien.

2. Roligaste experimentet den här gången är nog när de undersöker vilken maträtt som bäst ersätter en försvunnen frisbee.

3. Det skulle inte förvåna mig om det kommer fler avsnitt vad tiden lider… om det inte redan gör det.


HANS-ÅKE LILJA (2009-03-04)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (1)
20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Barn o familj
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: Pan Vision
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (10/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI/JULI
12 SENASTE
DOKUMENTÄRERNA