Gubben och katten är tillbaka

FILMEN

Pettson & Findus är tillbaka i en ny långfilm även om den bara är 70 minuter. "Pettson & Findus Glömligheter" är titeln och att se dessa fantastiska figurer i blu-ray är underbart. Bilden är knivskarp och handlingen är sådär finurlig som den brukar vara. När filmen börjar bygger gubben Pettson en simmaskin eftersom han inte tror sig kunna simma längre. Naturligtvis krånglar den och gubben blir strandsatt. Findus försöker rädda honom men hamnar då i ännu större sjönöd vilket gör att gubben måste simma för att rädda honom, vilket han också gör.

Väl i land bygger han om simmaskinen till en tegelpannekastare som han ska använda för att få upp nya takpannor när han lagar ett hål i taket på hönshuset. Oturligt nog slutar det lilla äventyret med en minnesförlust för Pettson och Findus får berätta om deras gemensamma äventyr, till och med om hur han kom till gubben, för att få honom att minnas. Han hinner dessutom med att drömma om att han är den som är stor och gubben den som är liten, vilket ställer till en hel del problem.

Jag gillar som sagt Pettson & Findus och Sven Nordqvists historier är välskrivna och underhållande både för de yngre och oss äldre. Dessutom är de väldigt bra välillustrerade. Det enda jag inte gillar med "Pettson & Findus Glömligheter" är att man här gett Findus en ny röst. Det är Lukas Larsson och inte Kalle Lundberg, som jag personligen gillar bättre, som gör hans röst här. Men trots detta är filmen väldigt bra.


EXTRAMATERIALET

Inget extramaterial tyvärr.


TRE SAKER

1. "Pettson & Findus" finns utgivet både i Tyskland och i England och har då fått de föga överraskande titlarna "Pettson und Findus" och "Pettson and Findus".

2. Missa inte alla dessa små varelser som dyker upp lite här och där. Mycket underhållande.

3. Jag gillar gubben Gustavsson också. Han är sådär underbart bitter…


HANS-ÅKE LILJA (2009-09-16)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (1)
20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Barn o familj
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: SF
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: 1080p High Definition Widescreen
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (5/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI/JULI
12 SENASTE
THRILLERNA