Skjutande som gör Stallone grön av avund

FILMEN

Curtis Church jobbar för den som betalar bäst. Just nu är han i Thailand för att döda ett gäng som håller på med trafficking och betalar gör en man vars dotter råkat ut för gänget. Curtis lägger upp det hela så det till en början ska verka som om det är ett rivaliserande gäng som försöker ta över handeln med kvinnorna, men ju fler han dödar desto mer går det upp för gänget att de har med en enskild person att göra. En person de bestämmer sig för att oskadliggöra.

Till sin hjälp har Curtis Jimmy, en vapenhandlare som opererar med en bordell som täckmantel för sina riktiga affärer och den prostituerade Mae. Jimmy har dock sin egen agenda och man vet inte alltid om han hjälper Curtis eller om han stjälper honom. Det enda man vet säkert är att Curtis är ute efter att döda så många i gänget som möjligt.

Till en början fungerar handlingen och man köper att Curtis gör detta för betalning. Men när sen till och med den som anlitat honom vill dra sig ur känns det lite överdrivet att han fortsätter. Att sen Curtis är värsta Rambo-snubben som klarar av att döda 10-20 män med en pistol och kniv utan att någon lyckas skada honom känns väldigt överdrivet. Men å andra sidan är "Elephant White" en actionfilm där det är viktigare att det skjuts mycket och att det ser spektakulärt ut än att det finns något djup i handlingen. Man försöker lite halvhjärtat genom att låta Curtis ha ett kloster som bas, men det känns inte det minsta äkta.

Som Jimmy ser vi Kevin Bacon och han är rätt bra i rollen. Han har visserligen inte lika stor del i filmen som Curtis men han finns där och han gör det han ska. Tyvärr blir dock "Elephant White" aldrig riktigt bra trots att Bacon gör det han ska och trots att det skjuts så att både Bruce Willis och Sylvester Stallone blir gröna av avund. Filmen känns ytlig och är definitivt något man ser och sen glömmer bort rätt fort.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Kevin Bacon ser verkligen ut att ha åldrats i filmen. Han ser mycket mer sliten ut än jag minns honom.

2. Det är lite lustigt att Curtis har skägg på omslaget när han inte har det i filmen.

3. Skådespelaren som spelar Mae har det ovanliga namnet Jirantanin Pitakporntrakul.


HANS-ÅKE LILJA (2011-08-04)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: Blu-ray
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: DTS-HD 5.1 MA, Dolby Digital 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (23/1):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN DECEMBER
12 SENASTE
KOMEDIERNA