Kan bli för mycket?

FILMEN

"Angry Birds" är fenomenet som började som mobiltelefonspel och som nu finns överallt. Det finns allt från tröjor, gosedjur, nyckelringar, ja allt man kan tänka sig. Och nu finns de även som tecknad serie. Denna DVD innehåller den andra delen av första säsongen och inte mindre än 26 avsnitt. Det låter imponerande men i och med att avsnitten är runt tre minuter långa blir det inte mycket att skryta med. Upplägget är i stort det samma som i spelet. Grisarna försöker ta äggen från fåglarna som försvarar dem. Alla med sina egna specialegenskaper.

Avsnitten är lite småcharmiga och kul… i början. Det blir dock snart rätt tjatigt och åtminstone jag tröttnar rätt snabbt. Förmodligen fungerar serien bättre på TV och då i små doser än att sträckses på DVD eller blu-ray. Jag har svårt att se vem som skulle köpa dessa DVD:er eller blu-ray:er. Kanske en del yngre tittare gillar detta bättre än vad jag gör med jag har lite svårt att se dem ha tålamodet att se en hel halv säsong i sträck.

Så för att svara på frågan i rubriken, ja, det kan bli för mycket och här blir det just det. Dock var serien rätt svår att recensera då det inte händer så mycket i avsnitten så som kompensation blir det en kort recension…


EXTRAMATERIALET

Det finns en del extramaterial och det som visar hur man gjorde serien är faktiskt rätt intressant. När vi får så kallade presentationer av karaktärerna blir det dock bara trist.


TRE SAKER

1. "Angry Birds" är en finsk skapelse.

2. Det är lite kul att få namn på alla fåglarna.

3. Serien skulle passa rätt bra som pausunderhållning mellan andra program.


HANS-ÅKE LILJA (2014-06-29)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Barn o familj, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2014
Bolag: Universal
Ljud: Dolby Digital 2.0
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Meet the characters and never Before seen featurettes.
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (5/10):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN AUGUSTI
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA