Bansh... Bashe… Banshee?

FILMEN

Kanske är det bara jag men "Banshee" måste vara en av de sämsta titlarna på en TV-serie någonsin. Svårt att uttala och svår att komma ihåg. Men å andra sidan är det ju inte det man ska fokusera på men det är svårt att låta bli.

När jag recenserade säsong 1 så avslutade jag med: "Serien får godkänt men det är inte mycket mer än så. En andra säsong spelas in och jag kommer se den, men man måste nog lyfta sig lite för att jag ska behålla intresset för serien."

Och det gör den, ordentligt. Nu har man fått ordning på karaktärerna, slagsmålsscener finns det fortfarande gott om men de känns inte fullt så överdrivna som i första säsongen. Den här gången får vi se fortsättningen på Hoods/Carries kamp mot Rabbit och vi får massor av tillbakablickar. Det känns lite som om man nu vågar kosta på sig att ta tid till att berätta vad som faktiskt hände när man vet att man överlevt en första säsong.

Karaktärerna är i stort desamma förutom några som dyker upp i ett par avsnitt och sen försvinner vilket också är bra då det ger oss en chans att lära känna dem bättre. Vi har Kai Proctor som brutit sig ur amishsamhället men som fortfarande har starka band till det. Vi har Alex Longshadow som leder indianerna i området. Dessa två har sina meningsskiljaktigheter vilket ofta leder till problem för Hood. På de godas sida har vi förutom Hood och Carrie även Job som deras ständige hjälpreda, poliserna Bock, Siobhan och Emmett. Dessutom dyker Lucas Hodds son upp och undrar var hans pappa är…

Serien gör alltså en ordentlig uppryckning från första säsongen och jag gillar den riktigt bra. En tredje säsong rullar redan i USA och jag skulle bli förvånad om det inte blir ytterligare en efter den. Enda problemet är hur länge kan man dölja att Hood inte är Hood? Redan i den här säsongen är det ett par stycken som börjar misstänka att allt inte står rätt till…

Och namnet är alltså "Banshee"!


EXTRAMATERIALET

Bland extramaterialet får vi en massa historik. Vi får något som man valt att kalla för "Banshee origins". Här får vi se inslag av vad som hänt under de senaste 17 åren och som fått påverkan på vad som sen händer i säsongen. Vi får även en förklaring till de olikheter som finns i inledningen till varje avsnitt. Personligen hade jag inte ens tänkt på att de är olika för alla avsnitten. Lite extra kul info.

Vi får även kommentarer till vissa avsnitt, borttagna scener, tre trailers och det går att slå på twitterkommentarer under vissa avsnitt.


TRE SAKER

1. Omslagen till de olika säsongerna hänger ihop snyggt.

2. Man undviker skickligt att nämna Hoods riktiga namn även i tillbakablickarna.

3. Jag gillar sista avsnittet lite extra. Det händer en hel del där.


HANS-ÅKE LILJA (2015-03-17)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (3)
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller, TV-serie
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 4
Utkomstår: 2015
Bolag: Warner Bros.
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.35:1
Extramaterial:
Banshee origins, Zoomend in: Ep. 1-4 & 6-8, Conbersation between Olek & the Albino, Kommentarspår, borttagna scener, trailers, Inside the title sequence och Twitter kommentarer med inblandade
RECENSERAT DENNA DAG (5/2):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA