Vi fick aldrig veta hans namn...

FILMEN

I den fjärde och sista säsongen av "Banshee" tar man verkligen ut svängarna. Faktum är att serien ändrar karaktär rätt ordentligt och det känns nästan som om man sagt, "Fuck it, nu gör vi det vi ville göra från början". Personligen tycker jag det känns lite fel att ändra allt så mycket som man nu gjort.

Säsongen börjar med att två år passerat, Hood har under tiden hållit sig gömd i en stuga och är nu långhårig och ordentligt skäggig. Brock hittar honom när han spårar Rebecca Bowmans GPS. Rebecca är som alla säkert vet Kai Proctors systerdotter och nu har hon hittat mördad. Och för att göra saken än värre handlar det om en seriemördare som skär ut hjärtat ur kroppen på sina offer medans de fortfarande lever.

Hood kommer ut från sitt gömställe för att hitta den skyldige (till nuvarande sheriff Brocks förtret) medan hans gamla flickvän Carrie sörjer sin man som dog i slutet av säsong tre och i den processen blivit något av en Catwoman (hon kallas till och med det av en karaktär i serien) som tar hand om brottslingar som rättssystemet inte klarar av. Dessutom gör Carrie och Hood allt de kan för att frita sin vän Job som i samband med att Carries man dog i säsong tre tillfångatogs.

Som sagt, serien är rätt förändrad och jag tycker tyvärr att det är till det sämre. Som tur är löser man upp de knutar som behöver lösas upp i tid för att ge serien ett ordentligt slut. Det känns uppenbart att man visste om att det var den sista säsongen när de sista avsnitten spelades in och vi får ett tillfredställande slut på serien även om man i ärlighetens namn nog kunnat spetsa till det lite.

Som helhet är "Banshee" en riktigt bra serie. Inte någon som jag gått och längtat efter men när man väl börjar se den så fastnar man vilket tyder på ett gediget material. Och dessutom har jag nu äntligen under de fyra säsonger serien hållit på lärt mig uttala stadens namn.


EXTRAMATERIALET

Förutom kommentarspår och borttagna scener får vi även titta in lite bakom kulisserna. Vi får höra de inblandade prata om specifika saker från de olika avsnitten. Vi får även höra om skådespelarnas favoritslagsmål och Jobs kläder. Här är slagsmålen det som intresserar mig mest. De är otroligt bra koreograferade och ännu bättre utförda.

Sen får vi också "Banshee Origins" som är korta avsnitt som ska ta oss med tillbaks i tiden för att visa vad som hänt innan vi kommer in i handlingen. Detta är inget nytt utan har funnits med på tidigare utgåvor men här känns det rätt krystat och jag tycker inte att det tillför något tyvärr.


TRE SAKER

1. Inte ens nu vet vi vad Hoods riktiga namn är. Han är på väg att avslöja det men tyvärr…

2. Återigen slås jag av hur bra Matthew Rauch är i rollen som Clay Burton. Han är förmodligen den coolaste karaktären i hela serien…alla säsonger inkluderat.

3. Även Tom Pelphrey i rollen som Kurt Bunker, den före detta nazisten som blivit polis måste lyftas fram. Han gör en enastående insats.


HANS-ÅKE LILJA (2016-11-23)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (3)
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller, TV-serie
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2016
Bolag: Warner Home Video
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.85:1
Extramaterial:
Cast retrospective, Banshee Origins, Zoomed in, Kommentarspår, Borttagna scener
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (4/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA