Bisarrt och invecklat

FILMEN

Chris är nervös. Han ska för första gången träffa flickvännen Roses föräldrar. Något som alla är mer eller mindre nervösa för. Chris är dessutom nervös för att han är mörk medan Rose och hennes föräldrar är vita. Rose försäkrar honom dock att hennes föräldrar är mycket öppna och allt annat än rasistiska i sina åsikter. Chris blir lite lugnare men när de anländer hos föräldrarna och han får se att de har tjänstefolk som är mörka blir han minst sagt fundersam. Föräldrarna har dock bra förklaringar och kanske är det bara Chris som är överkänslig? Fast det är ju konstigt att alla gästerna som kommer till den årliga festen är så intresserade av hur det är att vara afroamerikan…

"Get Out" är en riktigt bra film och jag trodde länge att jag hade listat ut vad det var som hände men faktum är att jag inte fick det riktigt rätt. Man lyckas in i det sista överraska och det gillar jag. Det som händer i filmen är underligt och minst sagt bisarrt och man försöker få rätsida på det och vissa saker förstår man medan andra tar lite längre tid att få grepp om. Men upplägget är bra och jag satt på helspänn hela filmen igenom.

Daniel Kaluuya som spelar Chris gör det väldigt bra och även Allison Williams som många säker känner igen från "Girls" gör rollen som hans flickvän Rose bra. Det man kanske kan ha lite åsikter om är att alla andra karaktärer i filmen var rätt uppenbara med att det var något som inte stod rätt till. Hade detta varit på riktigt gissar jag att man skulle varit mer diskret. Men å andra sidan hade det antagligen inte blivit en lika bra film då.


EXTRAMATERIALET

Vi får en del bakom kulisserna-material och även ett alternativt slut som kanske känns mer realistiskt men samtidigt gillar jag det slut vi får. Vi får även kommentarspår och en Q&A.


TRE SAKER

1. Man känner verkligen paniken hos Chris när han får ge in för mammas hypnos. Han är chanslös.

2. Jag har inte sett något annat med Daniel Kaluuya men han är riktigt bra.

3. Bradley Whitford är nästan oigenkännlig som Roses pappa.


HANS-ÅKE LILJA (2017-10-12)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2017
Bolag: Universal
Tema: Oscarsvinnare
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.40:1
Extramaterial:
Alternate ending, Deleted scenes, Unveiling the horror of Get Out, Q&A with Jordan Peele and the cast and Commentary
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (21/1):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN DECEMBER
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA