Mycket blod och lite handling

FILMEN

När jag började titta på "Murder set pieces" fick jag efter några minuter känslan av att detta kunde vara en blandning av "Hostel" och "Death Proof". Efter ytterligare några minuter insåg jag dock att det var helt fel. "Murder set pieces" saknar allt det som gör "Hostel" och "Death Proof" till de utmärkta filmerna de är.

"Murder set pieces" är otroligt blodig och våldsam men samtidigt saknar den helt handling…eller nästan i alla fall. Den handlar om "Fotografen" som är en nazistsympatiserande massmördare. Han kommer från Tyskland, har släktingar som slogs för Hitler och är otroligt stolt över det.

Vad han gör är att han lockar unga tjejer med att han ska fotografera dem vilket han också gör. Varför de ställer upp och poserar lättklätt och naket för en otäck man som de gör förklaras dock inte. Därefter har han sex med dem varpå han, på oändligt plågsamma sätt, har ihjäl dem. Där ungefär tar all handling slut.

Vi får ingen egentligt förklaring till varför han gör det han gör. Vi får en del tillbakablickar från när han var liten men de ger ingen ordentligt förklaring utan visar mest att han roat sig med att ha ihjäl folk ända sedan barnsben.

"Murder set pieces" blir därför mest ett skådespel där man täckt all handling med så mycket blod, nakna kvinnokroppar och våld som man bara orkat och hoppas att tittaren ska glömma bort den svaga handlingen. Efter att ha sett filmen är det nästan så jag själv känner mig kladdig av allt blod och vill gå och tvätta mig.

Utöver allt detta tillkommer det att filmen är en lågbudgetfilm utan större resurser. I en inledning berättar regissören Nick Palumbo att filmen kostade två miljoner att spela in och det känns som man utav dessa lagt en och en halv på blod och resten på skådespelare och manus. Man kanske skulle ha gjort tvärt om…


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet besår dels av ett kommentarspår och en Introduktion av regissören Nick Palumbo. I introduktionen förklarar han att detta är det version av filmen han alltid velat göra och att han av tidsskäl inte fick den färdig till biopremiären 2004.

Vi får också två trailers och en massa bortklippta scener. När det gäller de bortklippta scenerna kan jag bara tacka för att de är bortklippta ur själva filmen då de är totalt meningslösa.


TRE SAKER

1. För att illustrera hur blodig filmen är kan jag berätta att 30 människor mördas i den och att nästan 210 liter fejkblod användes.

2. När Lion's Gate ville släppa filmen med en "R"-märkning i USA tvingades de klippa bort 23 minuter av filmen. Från början var den 90 minuter…

3. I rollen som den nazistsympatiserande mekanikern ser vi Gunnar Hansen som också gjorde rollen som Letherface i originalversionen av "Motorsågsmassakern.


HANS-ÅKE LILJA (2007-10-31)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Njutafilms
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Introduktion av regissören Nick Palumbo, Kommentarspår med regissören Nick Palumbo samt skådespelaren Sven Garrett, Bortklippta scener, Trailers och Stillbildsgalleri
RECENSERAT DENNA DAG (22/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA