Obehagligt familjedrama

FILMEN

Margaret och George Blackledge (Diane Lane och Kevin Costner) är med om något av det värsta man kan vara med om som föräldrar. De förlorar sitt barn. Sonen James (Ryan Bruce) är vuxen och han dör i en tragisk olycka när han ramlar av sin häst. Han lämnar efter sig frun Lorna (Kayli Carter) och deras bebis Jimmy.

Några år senare gifter Lorna om sig med Donnie Weboy (Will Brittain) men det är något som inte stämmer. Lorna verkar inte lycklig och strax därefter ser Margaret hur Donnie slår både Jimmy och Lorna öppet. Snart flyttar de från staden och är försvunna. Margaret och Georges enda koppling till den förlorade sonen försvinner med barnbarnet.

Paret Blackledge tar ett gemensamt beslut om att leta rätt på Lorna och Jimmy. Främst för att få träffa barnbarnet men också för att övertala Lorna att komma hem igen. Deras vägar korsas med familjen Weboy där matriarken Blanche (Lesley Manville) väldigt tydligt inte tänker lämna ifrån sin sin nya svärdotter eller hennes barn. Först med sarkasmer, sedan med hot och slutligen våld. Situationen för paret blir väldigt obehaglig och historien kan aldrig sluta bra.

Den stora överraskningen i filmen är att Lesley Manville verkligen övertygar som vidrig ledare i en familj som är allt annat än trevlig. Ett par sekvenser i filmen är väldigt obehagliga med en tät spänning och ett skådespel som går rätt genom rutan. Dessvärre måste jag säga att det hela ballar ut en smula i själva upplösningen. Det är nästan så det blir ett litet stilbyte och jag känner att det förtar lite av den spänning som ändå byggts upp. Lite synd att det skulle bli så.

Annars är det en ganska bra thriller som är väldigt amerikansk. Filmen utspelar sig 1963 och är designmässigt genomarbetad med tidstypiska kläder, bilar och uramerikanska diners. Den utspelar sig också i det lantliga Amerika med öppna landskap, hästar och allt sådant. Snyggt och lite lätt idylliskt och av den anledningen en skarp kontrast mot filmens obehagliga inslag.


EXTRAMATERIALET

Tre kortare featuretter ligger med som fokuserar på filmen i grova drag, Kevin Costner och Diane Lanes karaktärer och regissören och manusförfattaren Thomas Bezucha. Lite skrap på ytan men ändå lite mervärde utan att falla för djupt ned i ryggdunkande eller alldeles för generösa klipp ur filmen.


TRE SAKER

1. Kevin Costner och Diane Lane spelade man och hustru även i "Man of Steel" där de var Clark Kents föräldrar.

2. Filmen är baserad på en roman av Larry Watson som kom 2013

3. Thomas Bezuchas kommande regiprojekt är MCU-miniserien "Secret Invasion" för Disney+. Lite oväntat men spännande.


ANDERS JAKOBSON (2021-09-29)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2021
Bolag: SF
Ljud: DTS-HD Master Audio 7.1
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
Extramaterial:
The Making of Let Him Go, The Blackledges: Kevin Costner & Diane Lane, Lighting the Way; Thomas Bezucha
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (4/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA