Fyra djur och en…öhh…något annat

FILMEN

Jag har just sett några avsnitt av "Backyardigans" som består av följande karaktärer: Pablo som är en blå kyckling, Tyrone som är en orange älg, Tasha som är en gul flodhäst, Austin som är en lila känguru och Uniqua som är en rosa prickig sak som förmodligen kommer från en annan planet.

Alla är de dataanimerade och framför allt för de yngre tittarna. DVD:n som är nästan två timmar lång (sånär som på en kvart) innehåller fyra avsnitt som alla har ungefär samma upplägg.

Våra vänner bor grannar med varandra och leker allt som oftast också med just varandra. Leken börjar ute på gräsmattan men allt eftersom den fortskrider förflyttas den in i en fantasivärld som kan vara allt från ett underbart vinterlandskap till en riddarborg.

När leken är slut kommer vännerna tillbaka till vekligheten igen och allt är som vanligt. Under sina lekar brister de dessutom rätt ofta också ut i sång vilket ibland kan kännas som lite för mycket. Men det verkar gå hem hos de yngre.

Serien är som sagt dataanimerad och för det mesta funkar det men ibland har man slarvat. När de åker skidor ser det till exempel ibland ut som om det åker strax ovanför snön istället för på den. Dessutom hänger inte alltid alla kroppsdelar med. Vid ett tillfälle halkar Pablos ögon lite efter övriga kroppen.

Detta är dock inte något större problem då serien främst riktar sig till de yngre som inte direkt bryr sig om sådana här saker och som vuxen får man ha överseende med det. Det kan till och med göra tittandet underhållande.


EXTRAMATERIALET

Filmen innehåller föga förvånande inget extramaterial.


TRE SAKER

1. I USA har "The Backyardigans" visats sedan 2004.

2. Ytterligare två DVD finns för den som vill se mer av gänget.

3. Jag förstår inte riktigt varför man tagit med en fantasifigur som Uniqua när alla de andra är "riktiga" djur. Förvirrar det inte ungarna lika mycket som det förvirrar mig?


HANS-ÅKE LILJA (2008-01-23)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Barn o familj, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Paramount
Ljud: Stereo
Bild: 4:3
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (13/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI/JULI
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA