Anders Jakobsons blogg - april, 2019

spoilerfri kommentar till avengers: endgame
Postad: 2019-04-25 09:31:20I går var det premiär för "Avengers: Endgame" och jag var givetvis på plats i den lokala biosalongen och såg filmen. Eftersom Russo-bröderna varit angelägna om att alla ska ha samma chans till filmupplevelsen har de "lanserat" hashtagen #DontSpoilTheEndgame och det tänker jag förstås inte göra. Bara några få kommentarer:

1. Gör dig beredd på att skratta, gråta och golvas av filmseriens mest episka scener.

2. Filmens trailer och annat förhandsmaterial visar egentligen INGENTING av "Avengers: Endgames" huvudsakliga story.

3. Har man inte sett "Captain Marvel" är det vettigt att leta rätt på dess "post credits scene" på YouTube då den knyter ihop "Avengers: Infinity War" med "Avengers: Endgame".

Så, mer säger jag inte just nu, även om jag skulle vilja diskutera massor kring filmen...


anders jakobson

star wars i perspektiv
Postad: 2019-04-08 18:30:42

Det här är ju rätt fiffigt: Någon/några skickliga animatörer har gjort modeller av kända farkoster från "Star Wars"-filmerna och satt in dem i miljöer vi känner igen för att få ett tydligare bild av hur stora de faktiskt är. Smart.

Killen som leder inslaget är lite för speedad för min smak och uttalar vissa namn fel med flit, vilket känns som en onödig snackis. Men det fungerar ju - jag tar ju upp det nu.

Hur som helst, kul grej och snyggt genomfört.anders jakobson

trailer: joker
Postad: 2019-04-03 17:10:14

Okej: Jag är rätt så besviken på inkonsekvensen i DC:s filmsatsningar. Försöket att skapa ett eget universum likt Marvels har gått si så där. Det kommer några filmer som hör ihop lite halvsvagt och så kommer det annat som inte alls hör ihop. Som till exempel "Joker". Det finns redan en Joker i filmuniversumet, spelad av Jared Leto i "Suicide Squad", men han är inte Joker i filmen som bär karaktärens namn.

Och tur det, säger jag lite halvt om halvt emot mig själv. Joaquin Phoenix har bra kvaliteter för karaktären och ju mer jag hört av förhandssnacket ju mer har jag blivit peppad på den här filmen som berättar en variant av Jokers ursprung.

Skit i inkonsekvensen - här har vi en film att verkligen se fram emot. Premiär i höst.anders jakobson

shazam!-lins i snapchat
Postad: 2019-04-02 14:54:11Inte för att jag själv är en brukare av Snapchat, men det är faktiskt riktigt kul att det från och med biopremiären av "Shazam!" i morgon onsdag kommer att finnas en lins i appen som ger "användaren – precis som filmens hjälte Billy Batson – en möjlighet att förvandlas till sin inre superhjälte."

Linsen kommer dessutom vara röststyrt vilket samspelar med filmen. Genom att säga "Ok, Shazam!" så ska linsen aktiveras.

Filmen som är regisserad av svenske David F. Sandberg ser på förhand ut att var en kul film inom DC-universumet och har stora chanser att bli en rejäl succé.


anders jakobson

<< April 2019 >>
Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Sök i bloggen:
SENASTE 10 RECENSIONERNA AV ANDERS JAKOBSON:
RECENSERAT DENNA DAG (9/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA