Kan man spotta en grav två gånger?

FILMEN

"I spit on your grave" var en otrevlig men rätt bra film och att det nu kommer en uppföljare är inte direkt överraskande. Vad som dock är överraskande är att man lyckats slarva bort allt som gjorde första filmen bra. Första filmen var grym, otrevlig och full av uppfinningsrik hämnd. Uppföljaren har med otrevliga scener, men en mindre uppfinningsrik hämnd och känns därför mest obehaglig.

Precis som i första filmen råkar en ung kvinna illa ut när hon kidnappas och utnyttjas av några män. Efter många om och men lyckas hon fly och ska nu få sin hämnd. Och det får hon men det känns som om man mest bara velat skynda förbi själva hämnden och man koncentrerar sig mer på när männen plågar henne och för mig känns det bara obehagligt. Man förstår redan efter en scen att hon är riktigt illa ute och det gör att de följande scenerna känns väldigt onödiga och utstuderade.

All finess i filmen är borta och kvar är en rå, helt onödig uppföljare som inte gör någon glad. Dessutom finns det inget som knyter den till första filmen vilket får mig att känna det som om man bara varit ute efter att göra samma film igen men den här gången ännu råare. Och just det lyckades man med men tyvärr tappade man alltså bort allt vad finess heter på vägen.

Strunta i "I spit on your grave 2" och se något annat istället. Det kommer ni må bättre av.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Hoppas man nöjer sig nu och inte gör en trea. Kan bara bli värre.

2. Tyvärr var inte skådespelarna de bästa.

3. Usch, jag tyckte den här filmen var för mycket…


HANS-ÅKE LILJA (2013-12-17)
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2013
Bolag: Atlantic
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.35:1
RECENSERAT DENNA DAG (25/3):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI/FEBRUARI
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA