Drogdrama med övernaturliga inslag

FILMEN

När är en skräckthriller inte en skräckthriller? När det är ett drama med små övernaturliga inslag om två killar som sitter i ett hus och pratar med varandra.

Michael får en videofilm och en karta av sin gamla kompis Chris, som åkt till ett hus i vildmarken för att knarka hejdlöst. Michael tar det som en pik och åker dit för att ännu en gång övertala honom att slutligen ta in på rehab. Chris är dock allt annat än intresserad av det, och Michael fängslar honom vid väggen och sätter igång med en veckas avtändning.

När Michael utforskar området hittar han gamla foton, ljudinspelningar och filmer i olika format som visar konstigt folk som befunnit sig där och sedan dött. Till huset kommer även knarklangare som Chris lånat pengar av, och en indian som vill ha hyrespengar då huset står på deras reservat. Michael lyckas styra upp problemen tillfälligt, men så börjar det dyka upp filmer som de ser sig själva i…

Efter att ha sett filmen så gick jag ut på internet för att se vad andra tycker om den. Intressant nog var det en hel del som verkligen såg filmen som en skräckis. Folk som nog har en mer aktiv fantasi än mig och kan läsa in en massa extra som inte alls syns i själva filmen. Man gissar att filmen är någon slags gliring till mig som tittare, ett meta-budskap att jag kräver att få se en historia.

Jag tycker inte den förklaringen håller, men även om den gjorde det så förändrar inte det att filmen inte på något sätt är en skräckfilm. Thriller? Mja, det finns några milt spännande sekvenser. Men som ett drama om två gamla vänner och ett drogberoende var det riktigt bra.


EXTRAMATERIALET

En "behind the scenes" visar under 20 minuter lite hur det såg ut vid inspelningen. Man talar inte alls om handlingen och ger ingen bakgrund till historien. Ett humoristiskt alternativt slut och "outtakes" är milt underhållande. Trailern för filmen får den att se riktigt spännande ut faktiskt.

Sen får vi en "parody trailer" där man klippt om det hela för att se ut som ett gaydrama. En utökad scen visar mer av Michaels möte med UFO-sekten, och "Crazy Chris" visar filmsnutten i filmens början i sin helhet.

Till sist ett meningslöst bildspel med stillbilder ur filmen, och trailers för andra filmer.


TRE SAKER

1. UFO-sektens hemsida hittar du här.

2. En fransk man som bor i en husbil i området har sin hemsida här.

3. En man vid namn Jesse Summoner hjälpte till vid inspelningen. Hans hemsida hittar du här.


HENRIK ANDERSSON (2013-12-23)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2013
Bolag: Njutafilms
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.35:1
Extramaterial:
Behind the scenes, Alt ending, Outtakes, Trailer, Parody Trailer, Extended scene, Crazy Chris, Slideshow, Njutafilms trailershow
RECENSERAT DENNA DAG (1/10):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JULI/AUGUSTI
12 SENASTE
DOKUMENTÄRERNA