En spansk förbannelse med twist

FILMEN

"The Entity" är en spansk skräckis som jag hade en del förhoppningar på innan jag såg den. Spanjorerna är rätt bra på att göra skräckfilm. Jag tänker framförallt på "Rec", men tyvärr lever inte "The Entity" upp till förväntningarna. Mycket på grund av att man inte lyckats hitta skådespelare som orkar lyfta filmen. De känns amatörmässiga och lyckas inte riktigt förmedla den skräck man vill känna.

Filmen handlar om en grupp studenter som ska göra ett specialarbete. De väljer att skriva om så kallade "reaktionsfilmer". Det är filmer som i stället för att visa en läskig film visar de som ser den läskiga filmen och deras reaktion. Personerna i den film de ser reagerar väldigt starkt och för att reda ut varför de gör det bestämmer de sig för att söka upp dem och fråga vad det var de såg. Som av en slump visar det sig att de alla tre är döda. Men det stoppar inte gruppen som ändå lyckas hitta filmen. Det de ser får blodet att isa sig i deras ådror. Och inte nog med det, alla som sett filmen verkar gå ett hemsk öde till mötes…

Idén är bra, men som sagt lever inte riktigt skådespelarna upp till förväntningarna. De är lite av en besvikelse och då hjälper det inte att man får till en lite oväntad tvist på slutet. Filmen är sevärd, men inte mycket mer. Sen att de använt sig av den uttjatade tekniken att låta någon i gruppen spela in allt man ser med en videokamera känns bara som om det sänker filmen ännu mer.


EXTRAMATERIALET

En trailer och lite bilder är allt vi får.


TRE SAKER

1. Trots att denna inte är en favorit så gillar jag fortfarande spanska skräckfilmer.

2. Det står att filmen är 80 minuter men den är snarare lite drygt 70. Ganska kort med andra ord.

3. Originaltiteln är "La Entidad".


HANS-ÅKE LILJA (2016-03-10)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2016
Bolag: Njutafilms
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Trailer och bilder.
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (14/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA