Cigarette? Yes, I know.

FILMEN

”Police Squad!” är föregångaren till ”Nakna Pistolen”-filmerna. Precis som i filmerna ser vi här Leslie Nielsen som polisen Frank Drebin och precis som i filmerna är han här lika klantig och obegåvad. Till skillnad mot filmerna funkar dock serien perfekt.

Jag gillar visserligen filmerna men jag måste erkänna att Frank Drebins äventyr gör sig mycket bättre som 30 minutersavsnitt än som 90 minuters-filmer. Här kan man bygga upp handlingen och även avsluta den utan att dra ut för mycket på den.

En annan skillnad är att man här har mycket mer ordskämt. Det skämtas om folks namn till höger och vänster och repliker som den när Drebins erbjuder ett offer en cigarett är otroligt enkla men ändå totalt obetalbara.

- Cigarette?
- Yes, I know.

TV-serien är full av sådan korta men otroligt effektiva skämt.

Det finns en del, både större och mindre, återkommande figurer som är med i en del eller alla avsnitten. Vi har Drebins chef Kapten Ed Hocken och Norberg som är Drebins kollega som båda är med i majoriteten av avsnitten. Tillsammans med Drebin bildar de kärnan i serien.

Det finns även en del biroller som gör att man skrattar lite extra. Vi har dels den skoputsande allvetaren som har svar på allas frågor så länge personen i fråga har pengar att dela med sig av. Vi har även ytterligare en kollega till Drebin som är så otroligt lång att man aldrig ser hans ansikte. Och så har vi den Q-liknande (från James Bond-filmerna) forskaren Ted Olson som kanske inte alltid är helt rumsren.

Handlingen är inte direkt något djupare utan man är här mer ute efter att få folk att skratta än att få dem att tänka efter och leta mördare… som tur är. Detta är verkligen inte en serie man ska ta som seriös. Skratta ska man dock och det gör man… mycket!


EXTRAMATERIALET

Det är en hel del extramaterial men tyvärr är det inte lika bra och roligt som man kunde hoppas på. Den Gag Reel (tabbar och skämt) som finns med är inte speciellt rolig och i ärlighetens namn skrattar inte ens skådespelarna när de gör bort sig.

Man har även lagt in kommentarer från diverse inblandade och lite produktionsmaterial. Vi får bland annat se ”Production memo highlights” där de bland annat väljer att visa brevet som bekräftar att serien lagts ner och ”Production photo gallery” där vi får en massa foton som användes under produktionen.

Förutom detta finns även en intervju med Leslie Nielson och några casting test. Det är Allan North (Kapten Ed Hocken) och Ed Williams (Ted Olson) som man får se testa för sina roller. Inte så roligt men rätt intressant. Värt att nämnas är att Allan North av någon anledning läser Frank Drebins repliker.

Som sagt, vi får en hel del men tyvärr är det inte världens roligaste extramaterial.


TRE SAKER

1. På framsidan skriver man stolt att denna DVD innehåller den kompletta serien medan man på baksidan konstaterar att den innehåller alla sex avsnitten. Lite samma humor som givit filmerna dess titlar.

2. Rollen som Norberg spelades i filmerna av den tidigare mordmisstänkte O.J. Simpson.

3. När ett avsnitt är slut brukar det i lite äldre serier vara så att man fryser bilden och rullar eftertexterna med den i bakgrunden. ”Police Squad!” tar dock detta ett steg längre. Man väljer istället för att frysa bilden att låta alla skådespelare stå helt stilla och bara vänta på att eftertexten ska ta slut.


HANS-ÅKE LILJA (2006-11-13)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2006
Bolag: Paramount
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen 1.85:1 (anamorfisk)
Extramaterial:
Audio Commentary, Gag reel, Leslie Nielson intervju, Behind the Freeze frames, Cast test (Alan North och Ed Williams), Production photo gallery, List of deaths och Production memo highlights
Köp filmen hos:
Delning:
NIO TIPS FRÅN MARS
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA