Chucky x 3 = Mupparna

FILMEN

Först bör man nog konstatera att för att riktigt uppskatta denna film bör man nog sett alla de tidigare filmerna för enligt IMDB så finns det massor av kopplingar till karaktärer som återfinns i de tidigare filmerna. Dessa kopplingar går dock förlorade på mig då jag sett den första filmen och kanske någon ytterligare men inte mer. Man märker dock i den här filmen att det finns saker som hänt tidigare som man här bygger vidare på.

Hur som helst så möter vi här Nica Pierce som även finns med i filmen innan, "Curse of Chucky". Hon ligger intagen på mentalsjukhus anklagad för att vara skyldig för de mord som Chucky utfört. Hon börjar dock visa tecken på att tillfriskna och flyttas därför till en öppen anstalt där hon ska få ytterligare vård. Men Chucky vill annorlunda och snart har han, i inte mindre än tre Chucky-dockor, nästlat sig in på sjukhuset och dödandet börjar igen.

"Cult of Chucky" vill gärna vara en skräckfilm men när man ser den lilla dockan vandra omkring och försöka se läskig ut blir det mer som en bisarr version av "Mupparna" tyvärr och hur man än försöker får man inte Chucky trovärdig. Han är en docka och det syns. Speciellt när han ska gå eller agera där man ser hela honom. Ser man bara ansiktet så fungerar det hyfsat men resten känns bara underligt.

Chucky har gjort sitt. Låt honom förpassas till återvinningen nu!


EXTRAMATERIALET

Vi bjuds på kommentarsspår, lite borttagna scener som vi kan både ha och mista och en del dokumentärer om de inblandade och hur man gjorde filmen.

Mest intressant är det att se hur man spelade in scenen där tre Chucky mördare en man och jag förvånas faktiskt över hur enkelt man gjorde det. Man använder faktiskt dockor som folk sitter runt omkring och styr.


TRE SAKER

1. Kolla efter eftertexten. Det finns en extra scen.

2. Det är 29 år sedan första filmen om Chucky släpptes och man är nu uppe i totalt sju filmer.

3. Fiona Dourif som spelar Nica är dotter till Brad Dourif som gör Chuckys röst.


HANS-ÅKE LILJA (2017-11-09)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (5)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2017
Bolag: Sony
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
Extramaterial:
Deleted scenes, Inside the insanity of Cult of Chucky, Good guy gone bad, The incarnation of Chucky, The Dollhouse och kommentarspår
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (26/1):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN DECEMBER
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA