Madonna från till nu

FILMEN

I "Madonna - Queen of Pop" får vi höra Madonnas historia från den dag hon föddes till idag och även om hela dokumentären påminner väldigt mycket om den typen av massproducerade dokumentärer TV brukar visa är den välgjord och mycket detaljerad.

Historien börjar med hur Madonna föds en snöig vinterdag och fortsätter sedan med hur hon kommer till New York för att göra karriär. Vi får höra om tidiga pojkvänner, tidiga jobb, tidiga bostäder, ja allt som kan vara av intresse…och lite till.

Vi fortsätter sedan till skivkontraktet, själva genombrottet och filmroller. Man kan lätt konstatera att Madonnas karriär hade sin höjdpunkt på 80-talet men samtidigt att hon faktiskt lyckats hålla sig kvar på toppen, även om hon inte varit på den absoluta toppen hela tiden, ända fram till idag. Senaste alstret "Confession on a Dance Floor" beskrivs även som en comeback.

Dokumentären blandar friskt mellan Madonnas karriär med skivor, filmer och teateruppsättningar och hennes privatliv med giftermål, barnafödande, adoption och relationer och faktum är att man faktiskt lyckas hålla det hela på en lagom nivå för att det ska vara intressant.

Det är även glädjande att se att de som gjort dokumentären verkar ha en neutral inställning till Madonna. De har inte enbart höjt henne till skyarna utan ger en rätt nyanserad bild av henne vare sig det gäller hennes sång eller hennes adopterade barn.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består dels av ett gäng framträdande av Madonna för pressen. Det är allt från presskonferenser och travanden på röda mattor. Dessa klipp är dock inte så intressanta när de som här är tagna helt utanför sitt sammanhang. Många är dessutom samma som man just sett i dokumentären.

Vi får även ett gäng intervjuer med "experter" på Madonna. Dessa är samma personer som vi får se i dokumentären och jag utgår ifrån att det är från dessa intervjuer man tagit de klipp vi ser i dokumentären.

Sist får vi även se Madonna läsa på franska ur sin bok "The English Roses" samt hur hon gör promotion för boken. Det vi får se här är dels det som vi redan sett i dokumentären men även det som inte fick plats i dokumentären. Här är det alltså en hel del nytt som vi inte fått på DVD:n.


TRE SAKER

1. När man ser allt Madonna gjort kan åtminstone jag inte låta bli att undra om hon gjort allt för att hon verkligen vill eller om hon bara givit sig sjutton på att hon minsann ska prova allt man kan prova…

2. Vi får se en hel del bilder på Madonnas dotter och det känns rätt skönt att se att hon verkar behandla henne som en normal unge och att hon inte spökar ut henne i slöjor och liknande som Michael Jackson gör med sina barn.

3. Säga vad man vill om Madonna men att hon gillar att förändra sig kan ingen förneka. Hon har haft typ alla stilar man kan ha och jämför man den Madonna som gjorde filmen "Who’s that girl" med den Madonna som gjorde "Evita" tror man knappt att det är samma person.


HANS-ÅKE LILJA (2007-10-05)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (1)
20 senaste recensionerna i kategorin musikdokumentär
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Musikdokumentär
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Warner Home Video
Tema: Musik
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Red carpet, intervjuer och The English Rose
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (25/9):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JULI/AUGUSTI
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA