En tredje del som knyter ihop allt

FILMEN

I den tredje filmen tas vi med till 1666 där vi får träffa Sarah Fier och se hur allt började…och det visar sig att det kanske inte är som vi trott. Vi får följa Sarah och Hannah som blir kära och en natt då månen är full och byn firar går de lite lägre. Detta uppmärksammas och när allt går åt skogen dagen därpå så tror folket i byn att det är Sarah och Hannahs fel. Djuren blir konstiga, maten ruttnar och prästen blir galen och dödar tolv barn genom att slita ut ögonen på dem. Sarah och Hannah utropas som häxor och en jakt på dem som bara kan sluta med en hängning inleds.

Men kan verkligen lite oskyldig njutning mellan två av samma kön väcka sådan vrede att Gud låter hela byn lida och folk dö? Nja, kanske inte. Kanske finns det något annat som spelar in. Något som påverkar byn (som sen blir en stad) ända fram till 1994? Ja, så är det och det är det vi får följa ända fram till den slutgiltiga uppgörelsen mellan gott och ont.

Sista filmen knyter ihop serien på ett bra sätt men den är lite för lång. Man hade lätt kunnat korta den lite för att få ett bättre flow i den men i stort fungerar den och ska man sammanfatta de tre filmerna så lyckas man få dem att kännas som en enda lång film som delats i tre vilket ju är precis vad vi ville ha. Man lämnar även en liten öppning för en fortsättning men får jag välja tycker jag man ska låta Sarah och de andra vila för gott nu. Att försöka mjölka ur mer vore ett misstag. Dock ser jag gärna tre nya filmer under "Fear Street"-namnet som handlar om något annat. Jag gillar konceptet att man får följa händelserna under flera århundraden.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Många av skådisarna dyker upp i andra roller och förfäder till en karaktär i de tidigare filmerna.

2. Man ser böcker av författaren R.L. Stine lite här och och där i filmerna. Här spelar de en avgörande roll.

3. R.L. Stine har skrivit fler böcker så det finns fler historier för kommande filmer…om man vill.


HANS-ÅKE LILJA (2021-07-29)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: Streamat
Utkomstår: 2021
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
RECENSERAT DENNA DAG (21/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA