En väldigt kort bagatell

FILMEN

Finns det en nedre gräns för hur korta filmer vi egentligen recenserar här? Det har varit några tillfällen då det handlat om kortfilmer på 15-20 minuter och det har väl känts som en gräns av något slag.

Cut to: "The Simpsons: The Good, the Bart, and the Loki". Jag ska erkänna att jag inte hade läst på speciellt bra innan jag bänkade mig för att se denna kortfilm, men jag hade trott att den skulle vara lite längre än... fyra minuter!

Japp, så kort är denna film som gjorts möjlig sedan Marvel, Simpsons och Disney hamnat under samma paraply, något som även påpekas några gånger i filmen. Vad handlar den om? Tja, Loki (Tom Hiddleston) förvisas till jorden, men i stället för att hamna i New York, Paris eller något annat härligt ställe, hamnar han i Springfield och givetvis i familjen Simpsons.

I ärlighetens namn händer det inte speciellt mycket i filmen och när det väl börjar göra det är den mer eller mindre över. Jag har lite svårt att se poängen med att göra så bagetellartade filmer innehållsmässigt, framför allt när skämten inte är så överdrivet roliga. Det roligaste skulle kunna vara en replik från Ralph Wiggum som i denna film blir Springfields Hulken. Han säger något i stil med "Jag hade sönder mina byxor på ett helt nytt sätt!" ("I destroyed my pants in a whole new way!"). "The Simpsons" är inte vad det har varit.

Värd att se? Mja... Men nu kan jag garanterat säga att detta är den kortaste film vi recenserat på DVDKritik.se!


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Det är lite bonusscener i eftertexterna, eftersom det är Marvel, och en knyter ihop kortfilmen med tv-serien "Loki".

2. Kortfilmen är den andra där "The Simpsons" korsas med andra Disney+-franchiser. Den första var "The Force Awakens from Its Nap" som alltså hör ihop med Star Wars.

3. Idén med "The Springfield Avengers" är ju rätt kul och hade kunnat utvecklats till något mer nu när Simpsons och Marvel ändå sitter ihop lite.


ANDERS JAKOBSON (2021-07-22)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (11)
20 senaste recensionerna i kategorin animerad
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Animerad, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2021
Bolag: Disney+
Tema: Superhjältar
Ljud:
Bild:
RECENSERAT DENNA DAG (4/3):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI/FEBRUARI
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA