Början slutet…

FILMEN

Sagan "Ozark" lider mot sitt slut och här får vi de första sju avsnitten i vad som totalt ska bli 14 avsnitt. Som vanligt ligger Marty och Wendy pyrt till. De har maffian att tänka på, de har Darlene som nu slagit sig samman med Ruth att tänka på och som om det inte vore nog gör Johah uppror och går emot familjen när även han slår sig samman med Darlene. Nu är man ju van med upplägget men det är på gränsen att det blir lite för mycket. Jag har svårt att se att två "vanliga" människor skulle kunna bolla så många risker samtidigt och dessutom hitta lösningar på sina problem. Men här köper man det men det balanserar på gränsen till att bli för mycket.

Den här gången är även FBI en stor spelare i handlingen. Marty har redan tidigare kommit i kontakt med agent Maya och hon får en större roll här när Omar Navarro vill hoppa av maffian och överlämna sig till FBI. Naturligtvis inte för att tillbringa tid i fängelse utan mer för att slippa bli jagad av dem. Marty och Wendy hamnar mitt emellan Omar och FBI och får agera medlare, ständigt med en dödsdom över deras huvuden.

Mycket händer och det märks, inte minst i avsnitt sju, att slutet närmar sig och det gillar jag. Jag gillar när seriens skapare vet att detta är slutet och de kan ta ut svängarna och i princip döda vem som helst utan att behöva tänka ett par säsonger framåt. Sådant gillar jag.

Nu ser jag fram emot de sista sju avsnitten. Inget datum finns än men när det väl kommer så är jag beredd.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Sofia Hublitz som spelar Charlotte Byrde får lite större plats nu.

2. Förhållandet mellan Darlene och Wyatt är en intressant relation.

3. Darlene är förmodligen seriens med galna person…


HANS-ÅKE LILJA (2022-02-21)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2022
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (19/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA