Fårskallarnas afton

FILMEN

"Black Sheep" på ett underligt sätt nästan en underlig version av "Night of the Living Dead" med den skillnaden att det är får och inte människor som huvudsakligen förvandlas till vansinniga monster. Nu klarar sig dock människorna inte helt undan men det är ändå fåren som är den stora skurken i "Black Sheep". I en scen där våra hjältar är fast i ett hus med en massa får utanför måste vara inspirerad av just "Night of the Living Dead".

Det hela börjar med att Henry återvänder till sitt barndomshem efter att har varit ifrån det i 15 år. Barndomshemmet är en stor fårfarm i det avlägsna Glenolden Station på nya Zeeland.

Under Henrys frånvaro, som för övrigt beror på hans fobi för får, är det hans bror Angus som drivit farmen. Han har gjort sitt yttersta för att avla fram en ny typ av får och har nu äntligen lyckats. Allt är planerat för att ett gäng investerare ska komma och se hans nya skapelse.

Problemet är bara att två djurrättsaktivister tagit sig in på området och i sin iver att avslöja vad som pågår på farmen stjäl de en behållare. När de sedan blir jagade tappar de den och ut kommer ett fårfoster som är allt annat än ett vanligt får. Just det här fåret är resultatet av ett misslyckat försök som nu istället blivit en zombieversion av ett får.

Zombiefåret biter både sin befriare och ett gäng vanliga får. Både djurrättsaktivisten och fåren förvandlas nu till blodtörstiga varelser som inte vill annat än att äta upp icke smittade människor och på en farm med mer får än man kan räkna är inte det någon bra utveckling.

"Black Sheep" är ibland riktigt kul men sjunker ibland också ner till en humor som är lite för låg för min smak. Samma sak med specialeffekterna. Ibland lyckas men få till det riktigt bra medan andra scener ser bedrövliga ut.

Skådespeleriet får dock godkänt och på det hela är faktiskt "Black Sheep" en rätt sevärd film om man tar den för vad den är. Den aspirerar knappas på att få några Oscars men som underhållning duger den fint.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består dels av åtta väldigt korta dokumentärer om filmen. Dessa verkar dock vara spontanfilmade och inte direkt menade att förklara något för tittaren. En del är dock rätt intressanta att se.

Vi får dessutom nio intervjuer med skådespelare och andra inblandade i filmen. Dessa är längre än dokumentärerna och faktiskt rätt intressanta.

Sen får vi också två trailers för filmen.


TRE SAKER

1. "Black Sheep" bör ses lika mycket som en komedi som en skräckfilm …den har bara mer blod än den genomsnittliga komedin.

2. Det är lite lustigt att man väljer att kalla den här utgåvan för "Deluxe Edition". Dels för att det är den enda som finns och dels för att det inte är självklart vad på utgåvan som är själva deluxet.

3. En del skämt är som sagt lite för låga för min smak och det känns lite trist att man kände ett behov av att gå nedanför midjan. Personligen tror jag inte att de tjänade något på det.


HANS-ÅKE LILJA (2008-02-02)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Noble Entertainment
Tema: Djurskräck
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Behind the scenes, Interviews och Trailers
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (4/10):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN AUGUSTI
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA