Och var det slutfiskat för ett tag…

FILMEN

Om man kan bortse från att det i filmens värld är fullt möjligt att fastna i gapet på en krokodil i storleksordningen större personbil två gånger utan att få mer skador än några bitmärken i sidan är "Black Water" en riktigt bra och spännande film.

Den handlar om tre turister som är på semester i Australien. En dag bestämmer de sig för att åka ut på floderna i djungel för att fiska. Naturligtvis dröjer det inte länge förens en jättekrokodil välter deras båt och tvingar dem att söka skydd i träden som växer i vattnet. Frågan är bara vad de ska göra sen.

Deras båt ligger fastkilad uppochner en bit från det träd de sitter i. Avståndet är inte mer än kanske tio meter men med en krokodil i vattnet kunde det lika gärna ha varit tio mil. Dessutom ligger den alltså uppochner. Filmen är väldigt intensiv och man sitter faktiskt på nålar långa stunder, situationen för de strandsatta känns verkligen hopplös. Förutom att filmen är spännande bjuder den på en hel del överraskningar och framför allt slutet blev rätt annorlunda mot vad jag gissat. Dock gillar jag det.

Filmen sägs vara baserad på en verklig händelse vilket gör den ännu hemskare. Nu vet ju visserligen alla att man ska ta påståenden som Baserad på en verklig händelse och liknande påståenden med en nypa salt. Man har säkert spätt på historien en hel del men om endast tio procent stämmer måste det ha varit riktigt hemsk upplevelse.

Som sagt, "Black Water" är riktigt spännande så länge man inser att det är underhållning och inte fakta det är frågan om…


EXTRAMATERIALET

Filmen innehåller inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Krokodilen är riktigt bra gjord. Jag tycker att den ser ut och rör sig som en riktig krokodil även om jag nu inte har så stor erfarenhet av krokodiler på nära håll.

2. Skådespelarna sköter sig riktigt bra. Tyvärr är inte alla specialeffekter lika övertygande…

3. Filmen marknadsförs som "2000-talets svar på 'Hajen'" och det är faktiskt inte helt fel.


HANS-ÅKE LILJA (2008-06-22)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Noble Entertainment
Tema: Djurskräck
Ljud: DTS 5.1
Bild: Widescreen
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (24/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
DOKUMENTÄRERNA