Fångad och såld

FILMEN

I "Caged" får vi träffa Carol och hennes två kollegor som just avslutat sin tjänst som krigssjukvårdare på Balkan. De firar att de är klara och snart på väg hem men innan de vet ordet av har de kidnappats. Vad de dock inte vet är att det knappast är en lösensumma kidnapparna är ute efter. Det ska nämligen visa sig att de är ute efter de kidnappades organ för att kunna sälja dem vidare.

Medan de väntar på att bli slaktade sitter de instängda i fängelsehålor och blir allt annat än väl omhändertagna. Dessutom tvingas de se hur de som blivit av med sina organ släpas, uppsprättade, förbi på en vagn. Ingen trevlig syn när man vet att man vilken sekund som helst kan komma att ligga där själv.

"Caged" liknas lite på omslaget med "Hostel" men det är mer i försäljningssyfte än sanningen om ni frågar mig. Filmerna har inte mycket mer gemensamt än att de handlar om människor som rövas bort och has ihjäl. Här är det ingen som betalar för att tortera fångarna. Här är det enbart organhandel och det är allt kidnapparna bryr sig om.

Det filmen saknar lite är mer uppbyggnad av själva karaktärerna. Här får vi inte direkt någon känsla för dem och vi bryr oss inte så mycket om vad som händer med dem. Eller jo, lite gör vi det, men man kunde gott ha låtit oss lära känna dem lite mer och på så viss fått oss som tittar att bry oss mer om dem och vad som händer dem. Filmen är ju trots allt bara 82 minuter så lite mer hade man allt kunnat klämt in.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Filmen är fransk och har originaltiteln "Captifs".

2. Man har lagt in att Carol är rädd för hundar i handlingen vilket känns lite onödigt. Kanske mest för att få till den scen där hon måste övervinna sin rädsla för att försöka fly.

3. Det sägs att sådant här verkligen hände under Balkankonflikten, men jag vet inte om det är sant eller om filmen bygger på verkliga händelser.


HANS-ÅKE LILJA (2011-09-10)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Njutafilms
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 2.35:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (5/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI/JULI
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA