Urusel kopia av en klassiker

FILMEN

”Silent Scream” marknadsförs som en blandning mellan ”Fredagen den 13:e” och ”Mördande Legender” och faktum är att det stämmer rätt väl. Tyvärr är ”Silent Scream” en riktigt dålig efterapning av just ”Fredagen den 13:e”.

Vi har den okände mördaren, här med en parkas och rånarluva istället för hockeymask. Vi har en massa ungdomar som är ute i en stuga i mitt ute i ingenstans. Vi har Herr parkasmördare som dyker upp på de mest omöjliga ställena och har ihjäl ungdomarna på det ena värre än det andra sättet.

Filmen är med andra ord en rip-off på ”Fredagen den 13:e” så det stänker om det. Tyvärr saknas finessen som trots allt finns i ”Fredagen den 13:e”-filmerna. Här verkar det bara som om man vill ha ihjäl folk på de mest uppfinningsrika sätten. Det känns mest jobbigt att titta på.

När det sen gäller skådespelarna är det om möjligt ännu värre. De är så usla att jag inte kan fatta att de får jobb över huvud taget.

Det enda som talar lite för ”Silent Scream” är twisten på slutet. Den som förklarar varför Herr parkasmördare härjar som han gör. Men…tyvärr, detta avslöjas redan på omslagets baksida varför det inte direkt blev någon överraskning. Slarvigt!

Det enda som skulle kunna göra att ”Silent Scream” blir en hit är att skaparna av ”Fredagen den 13:e” stämmer dem för plagiering. All reklam är bra reklam eller hur säger man?


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av en trailer för filmen så inte ens det är något att glädjas över…


TRE SAKER

1. Enligt IMDB.com spelades ”The Figure”, eller Herr parkasmördare som jag kallar honom, av inte mindre än fyra skådisar. Varför man behövde så många är en gåta för mig.

2. Trots att skådisarna var riktigt usla har de ändå jobbat en hel del. Deras filmografier på IMDB.com är rätt långa…

3. Som ytterligare ett bevis för filmens klass använder man uttrycket ”Class Dismembered!” på omslaget. Inte direkt imponerande…


HANS-ÅKE LILJA (2007-05-28)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Trailer
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (22/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA