Fel väg… igen

FILMEN

"Wrong Turn: Bloody Beginnings" är del fyra i en serie filmer och så vitt jag har förstått handlar de alla om folk som tar fel väg vid något tillfälle. Här är det ett gäng ungdomar som på snöskotrar ska upp till en stuga. De kör vilse och tvingas ta skydd från en storm i ett stort hus som ska visa sig vara ett nedlagt dårhus. Vad vi som tittare vet men inte ungdomarna är att det på dårhuset finns tre bröder som för ungefär 30 år sedan rymde från fängelset på ett väldigt spektakulärt sätt. Nu bor de på det övergivna dårhuset och har just fått ett gäng nya vänner…

Filmen är en typisk sådan där film där någon (här faktiskt tre stycken) jagar ett gäng ungdomar som inte förstår att man inte ska gå mot ett konstigt ljud eller att man inte ska kasta sig över varandra och ha sex så fort man kommer åt när man är på ett okänt ställe. Nu gör ju karaktärerna i den här filmen just detta som man inte ska göra och det får de ju sota för. De tre bröderna löper amok, dödar och äter upp dem och inte alltid i den ordningen.

Allt känns dock väldigt bekant och har redan gjorts åtskilliga gånger och just den här gången är inte direkt annorlunda. Det känns uttjatat och det känns som om man försökt göra det så spektakulärt som möjligt för att slippa lägga allt för mycket krut på själva manuset och dialogen. Man har helt enkelt velat göra en film med mycket blod i och det har man lyckats med.

Trots avsaknaden av en ordentlig handling och meningsfull dialog ger filmen det man förväntar sig och så långt är det ju okej. Men det gäller att man vet vad man vill ha när man ser den här filmen, annars kommer man bli besviken.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av kommentarspår, några webdagböcker, två dokumentärer, en musikvideo samt lite borttagna scener. Inget av det är väl speciellt upphetsande men det är lite kul att se hur man gjorde vissa specialeffekter och höra de tre bröderna prata, vilket de inte får i filmen.


TRE SAKER

1. Varför ser alltid galningar så missbildade ut? Själv tycker jag det är mer läskigt med galningar som ser normala ut.

2. Det förklaras aldrig riktigt varför de tre bröderna mördar. Vissa äter de ju men de andra…

3. Regissören och manusförfattaren har verkligen velat ha med nakna kroppar i filmen…


HANS-ÅKE LILJA (2012-03-14)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: FOX
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Feature commentary with director Declan O'Brien, Director's Die-aries, Making another Wrong Turn, Lifestyles of the sick and infamous, Wrong Turn 4 Music Video featuring The Blackout City Kids and Deleted scenes
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (6/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA