Trots allt inte helt fel

FILMEN

När Kurt Wendell får sparken blir det en katastrof för honom. Vad ska han nu göra? Vem ska försörja den familj han egentligen inte ens gillar? Kurt får dock en idé, en idé som ska visa sig vara förödande för resten av familjen. En dag tar Kurt med sig fru, son och dotter till en stuga och säger att alla ska vara lediga, "skolka" från jobb och skola och bara tillbringa dagen tillsammas som en familj. Och till en början ser det lovande ut.

Snart förändras dock allt. Kurt ger alla presenter som är mer förnedrande än kärleksförklaringar. Han insinuerar att sonen är homosexuell, att dottern bara vill klä sig utmanade och att frun är otrogen. Till sig själv har han köpt en yxa som han senare i filmen börjar använda på sin familj…

Man ville väl när man skapade "Axed" och man kommer rätt långt. Det märks visserligen att det är en lågbudgetfilm men man har ändå lyckats få till det rätt bra. Visst, det finns en del att önska när det gäller specialeffekter och då framförallt mordscenerna men det fungerar. Det är inte total katastrof. När det gäller skådespelarinsatserna märks det även här att det är lågbudget. Ingen av skådespelarna är några proffs men för en lågbudgetfilm fungerar de.

Man får med andra ord ta det lite för vad det är och fixar man det så är "Axed" rätt under hållande. Inget mästerverk som kommer att leva kvar i ens minns någon längre stund med ändå underhållande på sitt egna lilla sätt. Så med andra ord, se "Axed" med förlåtande ögon och ni får en rätt trevligt stund.


EXTRAMATERIALET

En trailer och lite bilder är allt vi får.


TRE SAKER

1. Det är synd att karaktärerna agerar så orealistiskt emellanåt.

2. Filmens omslag känns inte direkt överensstämmande med handlingen…

3. Filmen är engelskproducerad.


HANS-ÅKE LILJA (2012-10-29)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Njutafilms
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.35:1
Extramaterial:
Trailer och bildgalleri.
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (1/10):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN SEPTEMBER
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA