Stressad historia om hemskt brott

FILMEN

"Blue Caprice" bygger verkliga händelser som tog plats i USA under 2002. Det var då Lee och hans "pappa" satte skräck i människor genom att åka runt och skjuta folk genom ett hål i bakluckan på sin bil. Filmen berättar framför allt om varför det som hände hände och bakgrunden till det hela mer än om själva dödsskjutningarna. Av filmens knappa 90 minuter är det de sista 30 ungefär som ägnas åt skjutandet. Vi får heller inte se så mycket av vad som händer när de väl grips.

Att vi får veta mer om bakgrunden än själva brotten är inte fel. Det ger oss en inblick i vad som gjorde att de två agerade som de gjorde. Dock känns historien inte så trovärdig. Lee lämnas av sin mamma, träffar John som blir som hans låtsaspappa och tar som honom till USA. Där tvingar han honom att mörda och efter ett tag blir Lee Johns egen mördarmaskin som han kan använda för att ta ut sin hämnd på samhället. Nu går allt väldigt fort i filmen och kanske är det det som gör den mindre trovärdig men det känns som om Lee väldigt snabbt och väldigt lätt kommer över hur hemskt det är att döda någon. Även om han är helt duperad av sin "pappa".

Tequan Richmond och Isaiah Washington som spelar Lee och John gör dock ett bra jobb med att gestalta karaktärerna och hade man gjort filmen en timme längre och gått djupare in i deras relation hade man förmodligen köpt upplägget och filmen hade blivit mycket bättre. Nu duger den som underhållning, men inte mycket mer.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Som sagt känns filmen lite stressad och få framför allt sista halvtimmen.

2. Egentligen heter karaktärerna Malvo och Muhammad och inte Lee och John.

3. Titeln kommer från den bil de körde.


HANS-ÅKE LILJA (2014-04-28)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (16/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA