Allt annat än ett sömnpiller

FILMEN

"Charlie & Lola" är serien om två tecknade syskon och även om den riktar sig till barn så kommer jag på mig själv med att tycka det är rätt underhållande. Man kan definitivt sitta och titta på "Charlie & Lola" med barnen utan att somna.

Det är Pan Vision som nu släpper säsong 1 av serien på fyra singel-DVD:er (som endast säljs separat i dagsläget) och även om det på sätt och vis är bra att de släpps separat blir det rätt dyrt om man vill ha alla fyra.

Varje DVD innehåller sex eller sju avsnitt som tillsammans tar lite drygt timmen att titta igenom. Serien som från början visades på engelska BBC har även visats på SVTs Bolibompa och är dubbat till svenska, ett måste för en serie som "Charlie & Lola" då målgruppen knappast behärskar engelska.

Det som är så bra med "Charlie & Lola" är att det dels inte är den typen av tecknat som bara fladdrar förbi i ett rasande tempo. Det är mer sansat och lugnt, något som jag i alla fall uppskattar.

Dels har varje avsnitt en genomtänkt handling. Vi får se saker som när Lola vägrar äta tomater, när Lola tror hon klarar allt själv och Lolas besvikelse när hon får spela löv istället för sol i skolpjäsen…

Nu kanske inte detta låter som några mästerverk men för ungar i tre-fyraårsåldern och uppåt är detta perfekt. Sen gör det ju inte saken sämre att det hela faktiskt är väldigt bra tecknat. Perfekt avvägt även om det vid första anblicken ser lite slarvigt ut…


EXTRAMATERIALET

Varje DVD har ett spel. Vi får två pussel, ett memory och ett figurspel.

Dessa är väl anpassade för den ålder serien vänder sig till. Lite trist är det att man har två pussel som faktiskt är precis samma med undantag för just motivet. Lite mer fantasi har man nog rätt att vänta sig…


TRE SAKER

1. Något som jag inte gillar med dessa utgåvor är att de ges ut i så kallade "Keep-Case. Det vill säga fodralen är som en bok i lite hårdare papp och detta är definitivt inte det mest praktiska när det är barn som ska handskas med dem. Sen blir de sneda och det ser inte så kul ut i bokhyllan.

2. Som sagt är det lite trist att det inte släpps en hel box med alla avsnitten i. Som det är nu får man lägga ut nästan 500 kronor om man vill ha alla avsnitten och det känns på tok för dyrt...

3. Mer om själva omslagen. De är riktigt snyggt illustrerade med bilder och små detaljer runt om. Man har inte snålat och gjort enfärgade baksidor till exempel. Mycket trevligt.


HANS-ÅKE LILJA (2007-09-12)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Barn o familj, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 4
Utkomstår: 2007
Bolag: Pan Vision
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Del 1 - Pussel
Del 2 - Pussel
Del 3 - Memoryäventyr
Del 4 - Figurspel
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (8/12):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN NOVEMBER
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA