Morden partyexpressen

FILMEN

Ett practical joke startar denna för mig okända skräckfilm från 1980. Ett gäng läkarstudenter övertalar en tönt i klassen att under ett julparty gå upp till ett rum för att ligga för första gången med snyggingen Alana (Jamie Lee Curtis). Grejen är den att de riggat sängen med ett sargat lik och tönten får en sådan stark chock att han hamnar på mentalsjukhus.

Tre år senare är det dags för avslutningsfest i samband med nyår och hela kursen sticker iväg för maskerad på ett tåg. De hinner dock inte ens gå ombord innan filmens mördare skördat sitt första offer, och under en maskerad är det lätt för en mördare att hålla sig dold och plocka sina forna antagonister en efter en tills bara Alana - så klart - blir kvar.

I och med att vi som tittare redan från första början vet vem som är mördaren blir det varken speciellt ruggigt eller spännande, förutom möjligen mot filmens final när det blir en fajt mellan mördaren och Alana.

Jamie Lee Curtis - tidens scream queen - hade två år tidigare gjort "Halloween" och upprepar i princip rollen. Det var faktiskt så att producenten Daniel Grodnik kläckte idén till filmen efter en dröm där han föreställde sig "Halloween" ombord ett tåg. Så i princip är filmen en ren kopia men ganska okej ändå.

"Terror train" är ingen usel film men heller inget speciellt. En dussinfilm på 80-talets älskade slashertema.


EXTRAMATERIALET

Ingenting.


TRE SAKER

1. En nyårsmaskerad ombord ett tåg får mig genast att tänka på den finfina filmen "Ombytta roller" som också har en sådan - och Jamie Lee Curtis i en av huvudrollerna.

2. Trollkarlen David Copperfield spelar - inte oväntat - en trollkarl i filmen som har viss betydelse för handlingen. Riktigt stilig är han också.

3. Producenten Daniel Grodniks fru tyckte att idén till filmen var "terrible" varpå Grodnik kallade filmen för "Terrible train" innan han justerade det till "Terror train".


ANDERS JAKOBSON (2007-11-08)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: Dolby digital 2.0
Bild: 1.33:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (27/9):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN AUGUSTI
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA