Rätt bra men lite för långt

FILMEN

Amanda Seyfried och James Norton spelar Catherine och George Claire som då George får jobb på ett universitet bestämmer sig för att flytta med sin dotter Fanny från storstaden ut på landsbygden. Cathy är osäker på om detta är rätt sak att göra redan från början och när hon nu sitter isolerad i deras nya hus medan George jobbar blir det tydligare och tydligare för henne att detta kanske inte var så smart. När hon och Fanny dessutom börjar se ett spöke blir det riktigt illa.

Trots detta ger Cathy det hela en chans och försöker få ett umgänge och lite normalitet i sitt och familjens liv men så fort det ser bra ut dyker det upp något som kastar omkull det hela. Och vilka är de två bröderna som jobbar som trädgårdsmästare och barnvakt år familjen? Dessutom verkar det som om George inte varit riktig ärlig mot henne…

"Things Heard & Seen" är riktigt bra. Både Amanda Seyfried och James Norton gör sina roller bra. James har ett perfekt varggrin. Det vill säga han ser ärlig och trevlig ut, men det är något litet med hans leende som gör att han känns obehaglig och oberäknelig. Riktigt bra. Filmen är dock lite för lång och i ärlighetens namn skulle den behöva kortas ganska mycket för att fungera riktigt bra. Och man skulle behövt få till ett bättre slut. Jag är faktiskt lite osäker på vad som händer… Jag har en teori men jag vill inte avslöja för mycket utan se den och bilda er en egen uppfattning.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Vid ett tillfälle vaknar Cathy och George och konstaterar att det luktar avgaser och att lukten dessutom blir starkare. Sen lägger de sig ner och somnar om. Hade det varit jag hade jag nog undersökt lite i alla fall.

2. Ett notblad dyker upp under ett kvarlämnat piano. Jag var helt säker på att det skulle spela en avgörande roll men…det blir inte alltid som man tror.

3. Tittar man noga ser man en Annabelle-docka i Fannys rum.


HANS-ÅKE LILJA (2021-05-25)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: Streamat
Utkomstår: 2021
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (19/1):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN DECEMBER
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA