Dramatiserad verklighetsberättelse

FILMEN

I denna miniserie på sex delar får vi följa hur polisen jagar personen som mördade tioåriga Helén Nilsson i Hörby 1989 och Jannica Ekblad strax därefter. Vi får se hur polisen söker och söker i 15 år och ända fram till slutet utan framgång. Det som gör denna intressant i min mening är att det faktiskt är en sann historia. Utan det hade den fallit rätt platt. Skådespeleriet lämnar en hel del att önska och överlag känns serien rätt grå och trist.

Serien består av sex avsnitt på ungefär 45 minuter styck och jag tycker kanske att man kunnat korta det lite. Längden får en visserligen att förstå att detta är ett segt jobb för polisen och de står ofta och stampar men det blir lite för mycket för oss som tittar.

Men som sagt, tack vare att detta bygger på verkliga händelser blir det intressant på ett annat sätt än att bara vara en serie. Detta hände faktiskt och det finns riktiga människor och öden bakom detta. Hemska öden och det gör även själva utredningsdelen intressant. Hade man bara hittat på allt detta hade jag nog inte orkat se klart. Men nu fungerar det ändå och det blir rätt spännande i slutänden…även om jag inte kommer se den igen.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. SVT har gjort ett halvtimmesprogram som man ska se efter där de pratar med de som gjort filmen och lite annat. Hyfsat intressant men nja…

2. Var verkligen 80- och 90-talet så grått som det blir här?

3. Vissa delar av förhören är taget från de riktiga förhören.


HANS-ÅKE LILJA (2020-12-15)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin kriminaldrama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Kriminaldrama, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2020
Bolag: SVT Play
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (14/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA