Anders Jakobsons blogg - december, 2020

Fel i bloggen!

Det finns inga inlägg i den angivna månaden. Använd kalendern till höger för att navigera vidare bakåt eller framåt.

Senaste blogginläggen

ehum... projekt 2020-21: mcu x 23 (23)
Postad: 2021-05-09 17:08:16Kort resumé: Förra årets sommar/höst projekt är att se om alla 23 filmer i Marvels filmuniversum (MCU), denna gång tillsammans med min fru som bara sett en handfull, spridda titlar. Jag bloggar om upplevelsen utifrån en återkommande mall. Dags för film 23 av 23...

...men först lite ursäkter och sådant... Ja, det känns ju väldigt märkligt att avsluta FÖRRA årets sommarprojekt strax innan årets sommar börjar, men nu blev det så. På sätt och vis var det logiskt att stanna efter "Avengers: Endgame" och låta den sjunka in. Och det var väl kanske ett halvår mellan den filmen och den här filmen när de kom så alltså var väntan befogad. Men lite pinsamt är det. Strunt samma!

SPIDER-MAN: FAR FROM HOME (2019)
Regi: Jon Watts

Kommentar:
"Spider-Man: Far From Home" blev lite som en epilog till hela Phase 3 samtidigt som den lägger grunden för framtiden. Peter Parker slåss mot olika känslor. Dels sorgen efter mentorn Tony Stark, dels ett oombett ansvar för Avengers och dels klassisk tonårskärlek. Detta kombineras med en Europaresa som synkas med de fyra elementen-baserade monster angrepp och en hjälte från en annan dimension - Mysterio - som blir lite av en ny mentor för Peter Parker. Men är allt som det ska vara? När jag såg filmen de första gångerna blev jag störd av hur den anstränger sig lite väl mycket för att vara rolig, med lite slapstick och skojiga repliker. Med lite distans tycker jag denna omtittning var lite mer givande, även om det är lite svårt att dras in i berättelsen när jag vet vad som händer.

Kontinuiteten:
Som sagt är det en liten epilog till "Endgame" men det är även fortsättningen på Spider-Mans story och med tanke på bonusscenen och det minst sagt oväntade gästspelet i den samma finns det en fortsättning att se fram emot.

Daterad eller inte?
Actionsekvenserna är stora och maffiga och dessutom finns det teknik inom filmen som är väldigt fräck. Snyggt gjort!

Fruns kommentar:
För det första är det ju helt sinnes att det gått så lång tid tills vi fick ändan ur och såg den här filmen. Roligt att vara tillbaka i den här världen igen. Det är en bra film, lagom underhållande. Jag märker att jag fått ett annat tänk nu efter att ha sett de tidigare filmerna. Till exempel hajade jag till och sa: "Vänta nu, han verkar ond" om en viss karaktär. Och så var det ju. Det ska bli kul att se fortsättningen, extrascenerna var verkligen speciella.

Slutknorr:
Då är det här projektet över, men lyckligtvis är Marvels filmuniversum långt ifrån över. Två serier har gått på Disney+, en tredje kommer snart och så börjar filmsviten att rulla vidare med "Black Widow" följt av inte mindre än tio filmer och otaliga tv-serier inom de närmaste 2-3 åren. Helt vansinnigt, men finfint för fansen! Och med det sätter vi den sista bocken - 23 sedda, 0 kvar. Just nu.Läs Anders Jakobsons blogg anders jakobson

life on mars maraton…av misstag
Postad: 2021-01-18 13:33:42

Igår drog jag av misstag igång ett maratontittande som kommer bestå av totalt 58 avsnitt. Jag återkommer till misstaget. Det hela började med att jag igår inte hade något att titta på men ändå ville avsluta kvällen med något kul. Jag kom att tänka på att jag länge funderat på att se om serien ”Life on Mars”. Sagt och gjort, jag bestämde mig för att göra det. Nu hör det till att jag är lite lat av mig så jag satt där i soffan och undrade om någon av varianterna fanns på någon av alla de streamingtjänsterna jag prenumererar på. Det gjorde det naturligtvis inte och jag skulle alltså bli tvungen att bege mig ner i källaren och leta reda på DVD utgåvan. Pust.

Men som sista utväg startade jag YouTube på TV. Där ska ju allt finnas sägs det och till slut hittade jag faktiskt det första avsnittet av den amerikanska versionen och vägde för och nackdelar mellan att börja med den versionen (originalet är den engelska) eller gå ner i källaren. YouTube vann. Dessutom är ju Michael Imperioli med och han är helt klart en favorit. Sagt och gjort jag gjorde slag i saken och såg avsnittet.

Spola fram en timme ungefär tills sluttexten rullar och jag är ganska nöjd. Dock dök aldrig Imperioli upp. Kanske syns han inte förens i andra avsnittet tänker jag men sen, nej det stämmer inte. Jag söker lite på nätet och det skulle visa sig att det jag just sett var en testpilot som man spelade in för att övertala ABC att köpa in serien. När de väl gjorde det kastade man ut alla utom Jason O’Mara i rollen som Sam och gjorde om hela piloten. Där och då insåg jag att mitt misstag gjort att jag nu bara måste se den riktiga piloten och med det hela serien. Dock gjorde man bara 17 avsnitt innan den lades ner.

Så den ska jag se, sen ska jag se de två säsonger som finns av originalserien (16 avsnitt) och sen uppföljaren ”Ashes to Ashes” som det kom tre säsonger av (24 avsnitt). Dessutom har det sedan i april förra året ryktats om att det ska vara klart för ytterligare en säsong av den engelska original varianten. Om det verkligen händer återstår att se men vem vet, konstigare saker har hänt.

Lite kul var att när jag sökte info om det avsnittet jag såg igår hittade jag även en spansk version (La chica de ayer), en rysk version (Obratnaya storona Luny), en tjeckis version (Svet pod Hlavou) samt en koreansk verision (La-i-peu on Ma-seu) och vem vet, kanske kan jag även hitta de versionerna. Vore helt klart kul att se.Här finns recensionerna av de tre huvudvarianterna.

Den engelska varianten:
"Life on Mars - Säsong 1"
"Life on Mars - Säsong 2"

Den amerikanska varianten:
"Life on Mars"

Uppföljaren Ashes to Ashes:
"Ashes to Ashes - Säsong 1"
"Ashes to Ashes - Säsong 2"
"Ashes to Ashes - Säsong 3"


Läs Hans-Åke Liljas blogg hans-Åke lilja

vinnare av sonic the hedgehog-prylar
Postad: 2020-04-27 16:03:27Hur gör du för att hålla social distans under just nu? Det var tävlingsfrågan när en hel säck med "Sonic the Hedgehog"-prylar stod på spel. Vinnaren skrev sin motivering på vers. Så här löd den:

Tänk om jag underbara prylar med dig kunde få...
en antropomorfisk igelkott så spännande och blå!
För att hålla social distansering gör jag precis som dig...
jag lägger benen på ryggen och gömmer mig!


Den rimmande vinnaren heter Björn Karlsson i Kalmar, som förtydligar att sonen Marcus är den som faktiskt vinner prylarna. Grattis till er!


Läs DVDKritik.ses blogg dvdkritik.se

Inlägget går inte att kommentera
 
<< December 2020 >>
Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Sök i bloggen:
SENASTE 10 RECENSIONERNA AV ANDERS JAKOBSON:
RECENSERAT DENNA DAG (9/5):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN APRIL
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA