Anders Jakobsons blogg

gamla cars blev nya bilar
Postad: 2014-02-06 09:04:18

Disney återsläppte "Bilar" i 3D, men i och med att vi redan hade en tidigare recension av filmen i arkivet ställdes jag inför ett litet problem. Vanligtvis när liknande situationer uppstått har det varit enkelt att uppdatera den gamla recensionen med nytt omslag och ny information, men nu kände jag att det var svårt.

Den gamla recensionen, av en steelbook/region 4-kopia av "Cars", skrevs och publicerades när filmen var ny och det senaste Pixar gjort. Den tog inte hänsyn till vad som hände sen - av förklarliga skäl - och det gjorde den svårt att behålla i sitt befintliga skick. Samtidigt ville jag inte publicera en ny recension parallellt eller bara radera den gamla.

Efter att ha grubblat ett tag kom jag på att jag skulle kommentera min egen recension - det vill säga behålla den som den var och komplettera med nya åsikter sju och ett halvt år senare. Till exempel kunde jag inte behålla originalrubriken ("Pixars bästa animationer hittills") i och med att mycket har hänt sedan dess. Det var visserligen sant där och då, så "hittills" - nej, "dittills" - ja!

Men när jag väl började med detta insåg jag att det var så lite i texten som behövde kommenteras, så jag lade ned idén och uppdaterade och skrev om lite i originalet. Innan den gamla recensionen raderades passade jag på att skärmdumpa den för arkiveringens skull, så den gamla finns kvar om man vill jämföra.

Det initiala problemet blev ett icke-problem till slut, men det krävdes en del grubblerier för att komma fram till det.


anders jakobson

<< Februari 2014 >>
Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28    
Sök i bloggen:
SENASTE 10 RECENSIONERNA AV ANDERS JAKOBSON:
RECENSERAT DENNA DAG (28/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA