God Barbie i dålig förpackning

FILMEN

"Barbie och Diamantslottet" är knappast riktat till mig, dvs. män som har några år kvar till 40, men jag ska ändå försöka ge den en ärlig recension. Att det är unga tjejer som är den största målgruppen är det knappast något tvivel om men kanske finns det även killar som gillar filmerna.

Hur som helst, "Barbie och Diamantslottet" berättar historien om hur de bästa vännerna Liana och Alexa får tag på en spegel som innehåller en flicka. Det visar sig nämligen att flickan i spegeln och tre andra flickor bott i diamantslottet, där det varje gång någon sjunger en ny sång växer fram en ny diamant. När den ena av vännerna fick storhetsvansinne och förtrollade de andra två till stenstatyer flydde hon in i spegeln. Jo, det finns lite magi i "Barbie"-filmerna.

Liana och Alexa befinner sig snart tillsammans med flickan i spegeln på en resa där de ska befria hennes vänner och återta herraväldet över diamantslottet. Själva historien i "Barbie och Diamantslottet" är rätt ok men jag gillar inte teckningsstilen. Det känns mest som hämtat från ett dataspel och inte det minsta personligt. Att de dessutom brister ut i sång titt som tätt gör inte det hela bättre.

Dessutom retar jag mig på att alla namn på baksidan av omslaget följs av "TM" (Trade Mark). Det känns otroligt fånigt att sätta ut det på en DVD som riktar sig till yngre. Att sedan lägga med en liten katalog med diverse "Barbie"-saker som man kan beställa gör att det verkligen känns som om man enbart ger ut dessa filmer för att tjäna stora pengar på barn som kommer att tjata öronen av sina föräldrar.

Med andra ord så får själva filmen "Barbie och Diamantslottet" godkänt medan själva förpackningen känns otroligt kommersiell och inte något man bör rikta till barn.


EXTRAMATERIALET

Bland extramaterialet hittar vi det roligaste på hela DVD:n. Här har man inkluderat bortklippta scener där man fixat så det ser ut som om figurerna själva gör misstag eller felsägning som sedan blivit bortklippta. Rätt kul.

Sen får vi några musikvideos varav en framförs av Amy Diamond.


TRE SAKER

1. Jag säger det ingen. Otroligt B att försöka kränga så mycket som möjligt med hjälp av en barnfilm.

2. Det märks att Amy Diamond blivit ett känt namn. Det finns till och med en bild av henne med på framsidan av omslaget.

3. Liana och Alexa har också med sig två hundar som jag inte riktigt förstår vad de har för syfte förutom att vara söta… men det kanske räcker?


HANS-ÅKE LILJA (2008-10-02)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (3)
20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Barn o familj
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Universal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Bortklippta scener, Magisk musikvideo och Amy Diamond sjunger "Connected"
RECENSERAT DENNA DAG (25/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
DOKUMENTÄRERNA