Lågbudget av filmälskare

FILMEN

”Murder party” är helt klart gjord av glada amatörer. Det syns både på skådespelarna, manuset och effekterna. Dock finns det även en riktigt genuin glädje i det de gör. Det känns verkligen som om det gör allt för att få filmen att bli så bra som möjligt och emellanåt lyckas de också rätt bra. Dock långtifrån alltid.

”Murder party” handlar om Chris som en Halloween hittar en inbjudan till ett mordparty. Eftersom han är något av en enstöring och inte har något annat att göra än att kolla på videofilmer med sin katt bestämmer han sig för att gå. Han gör sig en riddardräkt i kartong, bakar en sockerkaka och ger sig iväg. Adressen där partyt ska ta plats ligger i den sämre kvarteren men det skrämmer inte Chris. Han travar på och till slut är han framme.

När han kliver in blir de som redan är där rätt förvånade. De hade inte förväntat sig att någon skulle dyka upp. De hade nämligen slängt ut en inbjudan på vinst och förlust men egentligen inte trott att någon skulle nappa. Här är nu Chris och det dröjer inte länge innan de ger sig på honom. De har nämligen tänkt ha ihjäl honom samtidigt som de filmar, fotar och målar av det hela. De går nämligen alla på en kurs hos den excentriske Alexander som i sin tur utlovat en stipendium till den som lyckas bäst.

Så långt är filmen rätt bra men när de sen blandar in sprit, knark och sanningsserum blir det mest bara underligt och rörigt. Det hela slutar med att de alla löper mer eller mindre amok och till slut ser det ut som om det bara är Chris, som från början var offret, ska överleva.

Som sagt är ”Murder party” en B-film men ändå en rätt underhållande sådan. Blodet sprutar och den ena är galnare än den andra. Det märks att man hade goda intentioner när man gjorde filmen och den är definitivt en film i rätt riktning. Mer pengar och lite bättre skådisar och det hade kunnat bara en hit.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av ett kommentarspår, bakom kulisserna-filmen ”Den extrema sanningen: The making of Murder Party”, bloopers samt kortfilmen ”Avsked i svart” som är en film som i själva filmen ska vara gjord av en av karaktärerna. Tyvärr är inte något av det direkt intressant och i bakomfilmen är det dessutom väldigt mycket berömmande av varandra och sånt blir snabbt tråkigt.


TRE SAKER

1. Mer än en gång irriterar jag mig på att Chris inte tar av sig sin riddarkostym när han får chansen.

2. Filmen är rätt kort. Det är inte längre än strax under 80 minuter.

3. Jag tror verkligen att ”Murder party” kunnat bli riktigt bra med mer pengar och bättre skådisar för idén är rätt bra…


HANS-ÅKE LILJA (2008-12-28)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Njutafilms
Ljud: Stereo
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.85:1
Extramaterial:
Den extrema sanningen: The making of Murder Party, Kommentarspår med Jeremy Saulnier, Outtakes och bloopers, Avsked i svart: Lexis installationskonst-video
Köp filmen hos:
Delning:
NIO TIPS FRÅN MARS
12 SENASTE
DOKUMENTÄRERNA