Smaken är som…

FILMEN

"Rock S’Cool 3" marknadsförs precis som de två tidigare med lättklädda tjejer i skoluniform. Precis som när jag recenserade den förra volymen förstår jag inte riktigt varför. Den som köper DVD:n i syfte att se dessa lättklädda tjejer kommer nämligen att bli gruvligt besviken. Det finns några bilder i det lilla häfte som medföljer men det är allt. Den här gången finns de inte ens med i DVD:ns menyer.

Hur som helst, musik är väldigt svårt att tycka om då alla har sin smak. Det jag gillar tycker någon annan låter illa och tvärt om. Tyvärr faller det som bjuds här inte mig på läppen alls. Dels är det band jag aldrig hört tidigare vilket säkert gör sitt till men även band som Whitesnake och Saxon som jag känner igen representeras här av allt annat än deras mest kända låtar.

En annan sak som slår mig när jag lyssnar på de olika låtarna på DVD:n är att de är väldigt olika. Det är allt ifrån lite mjukare till riktigt hård musik. Nu kan det ju tyckas bra att det finns en stor blandning men frågan är vem DVD:n riktar sig till. Kanske finns det de som gillar allt som är med här men själv tycker jag nog det känns som om de olika låtarna representerar rätt olika lyssnargrupper.

Med andra ord gör man tyvärr bäst i att låta bli "Rock S’Cool 3". Köp en DVD med den gruppen som just ni gillar istället för här är det alldeles för spretigt.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av textinformation om de olika grupperna som är med och deras skivor.


TRE SAKER

1. Den roligaste videon är helt klart Hatespheres "Floating". Låten är totalt kass men i videon får vi se massa människor stå och headbanga i slowmotion vilket ser rätt kul ut.

2. I Saxons "I’ve got to rock (to stay alive)" gör Lemmy från Motörhead ett gästframträdande.

3. Låtarna finns också för iPod.


HANS-ÅKE LILJA (2009-01-03)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (27)
20 senaste recensionerna i kategorin musik
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Musik
Format: DVD
Region: 0
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Border Music
Tema: Musik
Ljud: Stereo
Bild: 16:9 och 4:3
Extramaterial:
Diskografier, trailers och en iPod-konverterare.
RECENSERAT DENNA DAG (22/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA