Skandalproduktion med bra band

FILMEN

Van Halen är just nu aktuella med en reunionturné där David Lee Roth återintagit platsen som sångare i gruppen. I samband med detta släpps nu också en DVD med titeln "Van Halen – The Broadcast Archives". Den innehåller vad som ska vara ett representativt urval från deras karriär men tyvärr är DVD:n i stället en stor besvikelse på i stort sätt alla sätt och vis.

Bilden påminner mest om den man har på gamla VHS-band som spelats gång på gång under en tioårsperiod. Den är grynig och inte allt speciellt trevlig att titta på. Dessutom är ljud och bild osynkade under i stort sätt hela DVD:n vilket får till följd att David Lee Roth springer runt och ser ut som om han mimar, och dessutom är riktigt dålig på det.

Jag måste dessutom ställa mig frågande till hur den eller de som valt ut låtarna tänkt. Van Halen har ju hur många hits som helst men de låtar man valt ut tillhör definitivt inte de som gemene man hört speciellt ofta och min gissning är att det är mest hardcorefansen som uppskattar dessa.

Och som grädden på moset har man dessutom slarvat med låtlistan på omslaget. Flera låtar som finns med på DVD:n står inte med på omslaget. Tyvärr kan jag inte annat än att tycka att "Van Halen – The Broadcast Archies" är ett hafsverk som man mest slängt ihop för att tjäna en slant. Inget att rekommendera alltså.


EXTRAMATERIALET

Filmen innehåller inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Att man inte har med monsterhitten "Jump" kan inte ses som något annat än en skandal!

2. Varför har man inga låtar med Sammy Hagar på sång med? Dåligt!

3. Basisten Michael Anthony säljer numera grillsåser på sin egen hemsida.


HANS-ÅKE LILJA (2008-05-04)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (27)
20 senaste recensionerna i kategorin musik
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Musik
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Border Music
Tema: Musik
Ljud: Dolby Digital
Bild: Widescreen
RECENSERAT DENNA DAG (24/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA