Siluetten av en mästare

FILMEN

Alfred Hitchcock är tillbaka med en ny säsong av "Alfred Hitchcock presents". Den andra i ordningen för övrigt. Precis som förra gången innehåller säsongen rätt många avsnitt. 39 halvtimmes-, eller i alla fall nästan halvtimmesavsnitt blir det och hela boxen har en speltid på strax under 16 timmar.

Säsongen visades på TV i USA under 1956 och 1957 och är i svartvitt. Att avsnitten är i svartvitt är dock en fördel för när det gäller Alfred Hitchcock känns det som om svartvitt gör honom mer rätt för honom. Det ska inte se för modernt ut och det ska vara lita grynig bild, det är då han gör sig bäst.

Upplägget är precis som tidigare. Hitchcock själv pressenterar varje avsnitt genom att inleda det med Good evening… och en liten monolog och avslutar sen varje avsnitt med en knorr.

Själva avsnitten innehåller inga större överraskningar utan är rätt mycket vad man kan förvänta sig. Typiska Hitchcock-historier där folk nästan kommer undan med ett brott men sen allt som oftast åker fast i slutet. Många av historierna har dessutom det öppna slut vi vant oss vid när det gäller Hitchcock. Det där vi som tittare får avgöra själva hur det går.

Jag gillar "Alfred Hitchcock presents" och denna andra säsong är lika bra som den första. Avsnitten håller alla hög kvalité, även om några är lite bättre än andra men det är inget som är riktigt dåligt. Sen går det ju inte att sticka under stolen med att Hitchcock själv tillför en hel del till serien även om han inte är med i själva avsnitten.


EXTRAMATERIALET

Inget tyvärr…


TRE SAKER

1. När man ser siluetten av Hitchcock och sen hans ansikte är de faktiskt inte så lika som man kan tro.

2. Ett avsnitt som jag gillade lite extra är "The night the world ended" där en man luras att tro världen ska gå under 23:45 samma kväll.

3. Säga vad man vill om Hitchcock men han ser riktigt cool ut. Se bara på omslagsbilden till den här boxen…


HANS-ÅKE LILJA (2009-04-05)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (9)
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 5
Utkomstår: 2009
Bolag: Universal
Ljud: Dolby Surround
Bild: 4:3
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (14/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA