B-film där posternamnet ligger och sover

FILMEN

Lorenzo Lamas blev ju Lance Cumson för hela slanten för vi som tittade på tv på 80-talet. Det var det, något märkliga, namnet hans karaktär hade i långköraren "Maktkamp på Falcon Crest". För en annan generation blev han kanske Reno Raines/Vince Black fullt ut genom hans 90-talsserie "Renegade". Hur det än är med den saken har Lamas snart 100 krediterade roller på sin CV, men jag tycker inte man ser honom speciellt ofta.

I "The Dinosaur Experiment" ser man inte han speciellt ofta heller - och definitivt inte klädd som någon sorts MacGyver/soldat-typ. Han är FBI-agent i svart kostym i tre-fyra scener i filmen. That's it. Den där lättklädda kvinnan till höger på bilden är inte heller med. Eller, hennes huvud är kanske det, men inte kroppen/klädseln.

Filmen Lamas knappt är med i är en B-skräckis av ädlaste valör, komplett med irriterande karaktärer, schweizerosthålig plott och specialeffekter som växlar mellan att vara oväntat bra och taffligt usla.

En rad olika människor sammanstrålar i en håla i Texas där en märklig doktor odlat fram dinosaurier på sin farm. En har redan rymt och käkat upp både folk och djur i trakten och det är därför Lamas agent åker dit. En annan drabbad är den lättklädda tjejen (Jana Mashonee) vars mamma är en av de som dödats. Lättklädda tjejen hamnar bokstavligt talat i dramats centrum, medan Lamas agent lika bokstavligt talat ligger på ett hotellrum och sover (nej, jag skojar inte), och får tillsammans med diverse löst folk, vars två olika uppgifter är att 1) vara irriterande, 2) vara de som dör längs med resans gång, göra sitt bästa för att överleva de hungriga dinosauriernas attacker.

Typ så. Det är mycket som är pinsamt dåligt med filmen, men samtidigt måste jag ändå säga att jag blir lite positivt överraskad av specialeffekterna. Dinosaurierna har kanske inte "Jurassic Park"-klass, men de ser rätt ut, rör sig rätt och är inte så tokigt gjorda.

Alltid något, men det är ändå en B-film som jag har väldigt svårt att rekommendera.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Inte nog med att människorna på omslaget inte ser ut som de gör i filmen, det gör inte dinosaurierna heller. De är nämligen väldigt färggranna, röda och blåa, vilket ska ha någon poäng, men känns mest som ett resultat av att dataanimeringarna inte är i toppklass.

2. Filmens originaltitel är "Raptor Ranch" som är en roligare titel.

3. Skönt nog försöker inte filmen vara något finare än vad den är. Världspremiären hölls på The B-Movie Celebration Festival.


ANDERS JAKOBSON (2015-01-31)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2015
Bolag: Take One
Tema: Djurskräck
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (7/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI/JULI
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA