Hemsökande spöken eller okänd gäst?

FILMEN

Logan Wallace (Dylan Minnette) har en lovande framtid som talangfull sprinter, men plötsligt förändras allt på en sekund. Mitt framför Logans ögon blir hans pappa påkörd och dör och kvar blir han med sin arbetslösa mamma Naomi (Piercey Dalton). Mitt i sorgen tvingas de hantera den vacklande ekonomiska sitsen och det finns inga som helst möjligheter att de kan bo kvar i huset.

Räddningen kommer via Naomis syster. Hon har ett sommarhus långt borta som är till salu och tills någon köper det kan Logan och Naomi bo där. Det enda kruxet är att de inte kan vara där under de öppna husvisningarna på söndagarna. Huset är gigantiskt och verkar intressera både lokalbor och potentiella köpare. Logan och Naomi stöter på olika mystiska personer, men är nöjda över att ha någonstans att bo.

Men så börjar det hända konstigheter i huset. Varmvattenberedaren krånglar, Logans telefon försvinner och stämningen blir märklig. Naomi misstänker att det är Logan som orsakar konstigheterna som någon sorts protest, men han hävdar sin oskuld. Helt klart är det dock att någonting är galet i huset. Är det spöken som hemsöker dem eller är det en okänd gäst som spelar dem ett spratt?

"The Open House" är lite seg och förlitar sig på skrämseleffekter med hög, markerad musik så att tittaren inte glömmer bort att den ska bli rädd. När vi så småningom landar i en konklusion på historien är det lätt att känna sig snuvad på slutet och själv känner jag mig initialt lite besviken på en förväntad förklaring. När jag sedan läser lite andra tittares åsikter om slutet mildras mina känslor något och jag kan förstå att det är en poäng med slutet och att det till och med kan ses som originellt.

Men när jag lägger ihop intrycken så blir det ändå en rätt mellanmjölkig skräckhistoria av "The Open House". Slutet är möjligen lite för smart för resten av historien och det hade kanske varit bättre med ett mer "normalt" slut. Då hade i och för sig filmen blivit ooriginell och trist i stället... Hm, svårt, men jag står ändå fast vid att "The Open House" inte riktigt hittar rätt.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Filmen är skriven och regisserad av Matt Angel och Suzanne Coote som långfilmsdebuterar med filmen. Matt Angel har ganska många insatser som skådespelare på sin meritlista, där han bland annat spelat George Lucas i "Legends of Tomorrow - Säsong 2".

2. Budgeten till filmen ligger enligt uppgifter på blott 100 000 dollar, vilket är ingenting med dagens mått mätt.

3. 21-åriga Dylan Mynnette debuterade som nioåring i "2 1/2 män" och har jobbat regelbundet med tv och film sedan dess. Personligen såg jag honom först i "Lost - Säsong 6" men en av hans stora framgångar är i Netflix-serien "Tretton skäl varför".


ANDERS JAKOBSON (2018-02-02)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (30/1):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN DECEMBER
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA